Indonesië

Lazy Lembongan

Reisregisseur was hier op 2017-11-15 Gepost op: 2019-07-26 0 reacties.

Lazy Lembongan

Na een uitgebreid ontbijt begeef ik mezelf in strandkleding en met zonnebrand naar de lobby van mijn hotel. Vandaag ga ik naar het bounty eiland Lembongan voor de kust van Sanur. Een chauffeur van de fastboat company pikt me zelfs iets voor de afgesproken tijd op. Er zijn al meer passagiers in de bus en ik ben de laatste, we reizen dus gelijk naar het vertrekpunt van de boot. In de bus zit een alleen reizende Amerikaanse. Ze is al sinds augustus op Lembongan en moest even weg om haar visum te vernieuwen. Ze heeft haar duikbrevet gehaald in Amed en wilde daarna rondreizen door Indonesië naar verschillende duiklocaties. Ze vindt het op Lembongan echter zo leuk dat ze hier is blijven plakken. Nu raak ik wel erg nieuwsgierig. Bij aankomst in de haven is een duidelijke Indonesische werkwijze. Iedereen krioelt door elkaar en het lijkt onoverzichtelijk en onduidelijk, maar niets is minder waar. Er is wel degelijk een systeem dat nauwkeurig nageleefd wordt. Bij het loket krijg ik een sticker die ik op m’n borst moet plakken met het tijdstip van de boot van mijn geboekte terugreis. De boot is afgesloten en best wel comfortabel. De tocht valt me dan ook alles mee, ik vind het leuk. We beklimmen de boot vanaf het strand en van de vier krachtige buitenboord motoren komt een bedwelmende geur van benzine.

Boot naar Lembongan
Aan boord voor de oversteek naar Lembongan

Vlakbij de haven van Lembongan huur ik een fiets en ik fiets vervolgens richting de noordkust naar de mangrove. Fietsen naar het zuiden is minder aantrekkelijk, door de steile klim naar boven op een niet al te goede fiets. De mangrove zijn mooi en eventueel kun je een tocht per kano of staand op een surfplank met peddel door het mangrove bos maken.

Vakantie Lembongan
Mangrove Lembongan bij Bali
Mangrove tour Lembongan
Rondreis Bali met bezoek Lembongan
Vakantie

Ik fiets weer terug en geniet van een lekker verfrissend drankje op het strand. Omdat ik niet blijf overnachten moet ik al weer naar de boot voor mijn overtocht terug naar Sanur. Anders had ik ook Devil’s Tears in het zuiden en de Suspension Bridge naar Ceningan kunnen bekijken. Een overnachting is dus zeker aan te raden.

Persoonlijk advies individuele reis Lembongan
Individuele reis op maat naar Nusa Lembongan
Persoonlijk advies rondreis Bali en Lembongan

Alhoewel ik het strand niet perse als het allermooiste van Indonesië wil bestempelen, heerst er op Lembongan een relaxte sfeer, die me doet denken aan de Gili eilanden van vroeger. Een zeer goed alternatief dus voor het toch wel drukkere zuiden van Bali.

Advies op maat individuele rondreis Nusa Lembongan
Vakantie Lembongan bij Bali
Prachtig strand Lembongan bij Bali
0
0

Foto's bij dit blog

Nusa Lembongan
Alle blogs van Reisregisseur
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.