Indonesië

Expeditie Munduk op Bali

Reisregisseur was hier op 2017-11-11 Gepost op: 2019-07-16 1 reacties.

Expeditie Munduk

Glibberige paadjes, kleine stroompjes en heel veel muggen. Wat een feest! Vanochtend heb ik samen met mijn gids Darma een twee uur durende hike in de bergen van Munduk gemaakt.

hiking Munduk Bali
Prive rondreis op Bali met trekking Munduk
Rondreis individueel op maat Munduk Bali
Wandeling waterval Munduk tijdens rondreis op maat Bali

Tijdens de wandeling kun je cacao, vanille, sinaasappels en kruidnagel tegenkomen. Helaas is dit tijdens mijn tour iets minder, omdat door een natte zomer niet alle planten even goed gebloeid hebben en er dus weinig vruchten zijn. Desalniettemin vind ik het geweldig. Ik klets veel met Darma en wanneer het te glad en te steil voor mij wordt, steekt hij direct een helpende hand uit. Het is gezellig en ook nog eens adembenemend mooi. De vergezichten laten me steeds maar weer naar mijn camera grijpen, het verveelt geen moment. Ik krijg er geen genoeg van. We komen aan bij een beekje met een kleine waterval en steken vervolgens via een wiebelig bruggetje over.

Reis op maat persoonlijk advies Munduk Bali

We lopen verder en ik verbaas me er over dat langs de smalle paadjes kleine eenvoudige huisjes staan. Hierboven wonen gewoon mensen, ongelooflijk. Darma vertelt dat hij hier zelf ook vlakbij woont en inderdaad even daarna worden we op een steil beton paadje ingehaald door een brommer. En zoals dat gaat in Indonesië komt al vrij snel een gezin bestaande uit vader, moeder en zoon samen op een brommer ons voorbij. Het ziet er indrukwekkend uit, temeer omdat ik meer dan eens uit onbalans raak ondanks mijn trekking schoenen met extra grip. 

Wandeling Munduk op Bali rondreis individueel
gids tijdens wandeling Munduk Bali

We wandelen verder en komen bij imponerende een waterval, de Red Coral waterfall. Een kers op de taart van deze toch al magnifieke ochtend. We wandelen via een andere weg terug naar ons hotel. Bezweet en toch wel een beetje vermoeid bedank ik Darma glimlachend. Als ik later vandaag niet zou vertrekken, ging ik nog een keer.

Waterval Munduk Bali
Advies op maat over rondreis Bali met hike in Munduk
0
1

Foto's bij dit blog

Waterval bij Munduk op Bali
Alle blogs van Reisregisseur
 

1 reactie(s) bij "Expeditie Munduk op Bali"

  • profile image comment

    Je hebt de smaak te pakken zo te lezen ... om nog een keer te gaan, zodra je de kans kreeg. Jammer dat je de vruchten niet hebt zien hangen. Bizar is het dan, dat er boven locals wonen eh ... zij maken de tocht dus vaker ;-) Leuke ervaring! Gr de redactie.

    Door REDACTIE • geplaatst op 2019-07-22 10:32:08

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.