Indonesië

Java pur sang

Reisregisseur was hier op 2017-11-09 Gepost op: 2019-07-10 0 reacties.

Java pur sang

Denkend aan Java zie ik kabbelende beekjes door een tropisch paradijs vloeien.

Advies op maat rondreis Java met plantage tour

In het Nederlands word ik vanochtend welkom geheten door mevrouw Harnik. De kleindochter van de Nederlandse stichter van de plantage in Kalibaru die ik zo direct ga bezoeken. Op de plantage worden rijst, koffie en palmbomen verbouwd. Er is ook een kruidentuin waar vanille, gember, peper, kaneel, nootmuskaat en cacao verbouwd wordt.

Plantage tour Kalibaru Java

We beginnen de rondleiding met een bezoek aan een klein stukje grond waar drakenfruit wordt verbouwd. Hmm, toevallig vanochtend nog bij het ontbijt gegeten. Daarna gaan we naar een schuur waar we een demonstratie krijgen van de bereiding van gula djawa, Javaanse bruine suiker. Ingekookt sap van de palmbomen van de plantage.

Vakantie Java Indonesie
Individuele rondreis Java

We lopen een prachtige tuin in en vallen van de ene verbazing in de andere. Tropische bloemen zoals hibiscus, heliconia en pagoda bloemen maken de tuin betoverend.

Rondreis oost Java
Persoonlijk advies op maat rondreis Java
Maatwerk reizen Java in Indonesie

In de tuin staan specerijen en gewassen, waar we uitleg over krijgen. We mogen alles voelen, ruiken en soms proeven. Cacao, vanille, nootmuskaat, peper, koffie en kaneel.

Individuele reis op maat Java
Persoonlijk advies individuele rondreis Java

Een erg leuke manier om het Java beschreven in de boeken uit koloniale tijden nu te herkennen. Een charmante tour in een paradijselijke omgeving.

0
0

Foto's bij dit blog

Java pur sang
Alle blogs van Reisregisseur
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.