Indonesië

Java on the road

Reisregisseur was hier op 2017-11-08 Gepost op: 2019-07-10 0 reacties.

Java on the road

In het oosten van Java speelt het plattelandsleven zich af. We reizen van de Bromo vulkaan naar Kalibaru en laten de grote steden achter ons.

Jiwa Jawa bij Bromo op Java

De regio in het uiterste oosten van Java is het hart van koffie-, rubber- en cacaoplantages. We rijden eerst de bergen uit en de chauffeur neemt hierbij bijzondere verkeersregels in acht. Knipperlicht aan om aan te geven dat je ingehaald kunt worden, in plaats van dat je zelf inhaalt en toeteren om te laten weten dat je inhaalt. Onderweg zien we regelmatig een overbeladen truck weggesleept worden of nog op de kop in berm liggen. De chauffeur heeft de veel te zwaar beladen truck ofwel verkeerd geparkeerd en is naast de weg naar beneden gegleden ofwel is in slaap gevallen en in de berm beland. Fietsen, becaks, heel veel brommertjes, personenauto’s en trucks, alles rijdt op de smalle wegen langs en door elkaar. Een bekend plaatje in Indonesië.

Rondreis Java in Indonesie
Vakantie Oost Java
Individuele rondreis Java
Verkeer op Java

We komen door Jember, een vrij warme stad in de buurt van de oceaan. Gelukkig rijden we daarna de bergen in en koelt het al snel af. We lunchen bij een lokaal uitzichtpunt, heerlijke mie goreng. Er liggen een stel apen op de loer, maar in tegenstelling tot de apen op Bali zijn deze schuw.

Lunchen onderweg van Bromo naar Kalibaru

We vervolgen onze weg door de overweldigende groene natuur van de bergen naar Kalibaru waar we in een tropische oase overnachten.

Kalibaru op Java
0
0

Foto's bij dit blog

Java on the Road
Alle blogs van Reisregisseur
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.