Indonesië

Van groene bergen naar zwarte savanne

Reisregisseur was hier op 2017-11-07 Gepost op: 2019-07-10 0 reacties.

Van groene bergen naar zwarte savanne

De chauffeur brengt me vanochtend vanuit Malang naar Tumpang. Daar staat een jeep klaar om mij via de bergen en de zandvlakte bij de Bromo vulkaan naar mijn volgende hotel te rijden. De jeep is van het soort: ‘hopen dat ‘ie het volhoudt.’ Maar gelukkig gaat het goed.

jeep van Tumpang naar Bromo vulkaan op Java

We rijden een klein stukje door Tumpang waar we al uitgezwaaid worden voor onze tocht. Al vrij snel komen we in de bergen met als eerste stop de Rainbow Waterfall. Een mooie waterval die door de regen van de afgelopen dagen lekker groot is. Een klein stukje lopen naar het uitzichtpunt of naar de voet van de waterval met prachtig uitzicht. Wat een mooie groene bijna jungle achtige omgeving.

vakantie Java rondreis Bromo

Als we weer terug naar boven lopen begint het te spetteren en ja hoor, terug bij de jeep regent het. Het is toch echt regentijd. De jeep is een beetje op leeftijd en niet helemaal waterdicht, ach ja, de charme van reizen door Indonesië. We vervolgen onze weg, maar door de steeds hardere regen moeten we even pauzeren. De jeep heeft geen ruitenwissers. Prima, het is gezellig om even koffie te drinken en de bekende vragen te beantwoorden. ‘Where are you from, you going to Bromo, are you alone, where is your husband, do you have children? Na de stop gaan we de bergen uit en het landschap verandert drastisch. Ongelooflijk om in zo’n korte tijd van een groene oase in een zwarte savanne terecht te komen. Echt wonderlijk.

rondreis Bromo Semeru nationaal park
jeep op Java van Tumpang naar Bromo

We zien de Bromo en Semeru vulkaan, maar het is te bewolkt om naar de krater te lopen dus gaan we lunchen en naar het hotel. Een erg leuke tour, die letterlijk buiten de gebaande paden komt en je echt laat verbazen.

0
0

Foto's bij dit blog

Savanne rond de Bromo vulkaan op Java
Alle blogs van Reisregisseur
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.