Raja Ampat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Raja Ampat image

Part 3 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea

Raja Ampat
Indonesië
Sousje

Part 3 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea

Vroeg in de ochtend word ik gewekt door harde geluiden en trommel geroffel. Ik wrijf in mijn ogen en kijk om me heen en het duurt even voordat ik weet waar ik ben. Turend vanuit de homestay kijk ik het water over. Ineens bewegen de mangrove bossen naast ons huisje, weer dat geluid! Ineens komt Hadja onze gids tussen de mangrove bomen heen gezwommen en gaat uitgeput en doorweekt op het strand liggen. Ik schrik me kapot en ren naar hem toe: ' Wat is er aan de hand? ' Hij staat op en valt weer om. De eigenaar komt aangerent en legt hem op een matrasje in zijn hutje. 'Party party! Naugthy boy! ' legt de eigenaar ons uit. Nu kan ik het plaatsen, zes uur in de ochtend en ik kan het tromgeroffel nog steeds horen! In het andere dorp hebben ze tot in de vroege uurtjes gedanst en daar was Hadja nu helemaal dronken van. We lachten en hebben zijn roes uit laten slapen.
In de middag voeren we twee uren lang door naar de volgende homestay. onderweg stopten we op een klein verlaten strand om uit te rusten. Ik keek naar de donkere lucht en het begon heel hard te regenen. Het kwam met bakken uit te hemel en dit was ons moment... shampoo uit de kayak en douchen maar! Alle dagen hebben we ons alleen in de zee kunnen wassen dus deze korte maar heftige regenbui kwam ons goed uit!
Vanaf onze volgende homestay konden we de zon onder zien gaan. Het was prachtig, we bleven genieten tot het donker was om een magisch moment mee te maken.. De vuurvliegjes lichtten op en dansten in de mangrove om ons heen en de maan lachtte ons toe. Strepen in de lucht van de vallende sterren en we keken recht naar boven, vol trots werd de melkweg boven ons feller en groter. Een van onze hoogtepunten van onze reis!

'Ballon .. Ballon! ' Ik loop met mijn meegebrachte zakje ballonnen door het dorpje voordat we vertrekken naar de overkant, een klein eilandje met een geisoleerd dorpje. De kinderen rennen naar me toe, bij het te dichtbij naderen draaien ze zich weer om en rennen heel hard weer weg. ' Wie zijn deze mensen en wat zijn ze blank? ' Ik blaas de eerste paarse ballon op en ze komen weer dichterbij. De dreumeltjes zitten aan mijn haren en kijken vol verbazing met hun grote bruine ogen naar de ballon welke groter en groter wordt. Ze lachen hun grote witte tanden bloot en ik geniet van het moment, zo puur!
We pakken in en wachten tot het einde van de middag om met de goede stroming mee te varen. Het water is vandaag heel wild en ik krijg kippenvel, de golven zijn wel 2 meter hoog op open zee. Bij elke golf klotst de voorkant van de kayak hard het water in en ik krijg een lading water over me heen. Ik moet veel kracht gebruiken om de overkant te halen.
Bij aankomst staan de kinderen met ouders te vissen op de stijger. De één na de andere vis wordt de steiger opgetrokken. Een heerlijke avondmaal en verser dan dit kan bijna niet. Dat is nog eens makkelijk boodschappen doen!
We lopen een rondje door het dorpje en spelen met de kinderen, we hebben bellenblaas mee en de kinderen dansen om de bellen heen. Ik kijk op en zie een oude man zitten voor zijn huisje met zijn kleine meid welke verslagen staat te kijken naar ons. Ik loop naar haar toe en geef de bellenblaas, ze heeft geen idee wat het is en hoe de bellen eruit komen, ik help haar en we blazen samen bellen. De oude man heeft tranen van geluk en praat blij tegen me, ik kan hem niet verstaan maar praat gezellig met hem mee. Dat zo iets kleins en zo puur je zo gelukkig kan maken! Dit is bijzonder en ik blijf nog even op zijn veranda zitten om te genieten van het moment.


--> Vervolg in andere blog ' Part 4 # Ontdek De Schoonheid Van Raja Ampat Per Kayak, West Papoea Nieuw Guinea '


# Met dank aan Columbus Magazine Editie 33 over het artikel Papua Power wat ons ertoe heeft gezet om deze reis te maken

Foto's

8983f.jpg
8983f.jpg
Sousje
ddd2f.jpg
ddd2f.jpg
Sousje
f396d.jpg
f396d.jpg
Sousje