Activiteiten in Raja Ampat, Indonesië image
Claudia

Activiteiten in Raja Ampat, Indonesië

De Indonesische eilanden van Raja Ampat zijn zo afgelegen dat mensen er nog niet volledig zijn doorgedrongen. Iedereen die zich hier waagt, is een ontdekkingsreiziger. Dit zijn de toffe activiteiten, geselecteerd door de redactie van Columbus Travel.



Adembenemend Raja Ampat (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



De Raja Ampat-eilanden maken onderdeel uit van de Indonesische provincie West-Papoea. De archipel bestaat uit vier grotere eilanden: Batana, Salawati, Waigeo en Misool, en een aantal kleinere eilandjes. Raja Ampat is een dunbevolkt gebied met veel tropisch regenwoud. Enkele delen zijn aangemerkt als beschermd natuurgebied, waaronder stukken van Waigeo en Batanta en het noorden van Salawati.

De Raja Ampat eilanden zijn te bereiken per boot vanuit Sorong. Bezoekers aan de eilanden kunnen met een expressverbinding naar deze populaire regio.



Steroïderiffen van Indonesië



Duik in de steroïderi­ffen van Raja Ampat en verbaas je over de onderwaterwereld. De archipel heeft volgens sommige tellingen de meeste vis- en koraalsoorten ter wereld.



Zandbanken bij Raja Ampat



Picknick op een zandbank. Op veel plekken in het gebied verschijnen bij laag water heerlijke zandbanken. Perfect voor je lunch!





Duiken met reuzenmanta's (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



Duiken met reuzenmanta’s



De manta’s vind je tussen de oppervlakte en tien meter diepte. Het wordt dus duiken en niet snorkelen. Voordeel: deze manta’s zijn gewend aan mensen, ze trekken zich niets van je aan. Je kunt ze benaderen tot extreem dichtbij.



Kayak 4 conservation



Kajak tussen homestays. Door de vele beschermde baaien en ri­ffen is Raja Ampat ideaal zeekajakgebied. Je kunt kajakken tussen eenvoudige homestays voor € 60 p.p. incl. huur kajaks en overnachtingen, www.kayak4conservation.com. Hiermee bied je de lokale bevolking een alternatieve inkomstenbron en een reden om het natuurschoon te beschermen.



Blue water mangroves



Bewonder de blue water mangroves. Normaal gesproken zijn mangrovebossen gevuld met modderig water. Maar niet hier. Het koraal groeit aan de mangrovewortels. Per kajak zijn deze kraamkamers van de zeeën goed te bewonderen.





De geheime baaien van Raja Ampat in West-Papoea  (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



Verborgen baaien van West-Papoea



Ontdek verborgen baaien. Raja Ampat zit vol geheime baaien en meertjes die je vanaf zee niet gemakkelijk kunt zien. Ga met een local op pad en wees zelf Indiana Jones.



Met dolfijnen en walvissen zwemmen



Zwem met walvissen, dolfijnen en dugongs. Garanties zijn er niet, maar op een wat langer bezoek is er een flinke kans dat je kunt zwemmen met deze imposante dieren.



Wildlife in Raja Ampat



Besluip wildlife. Raja Ampat barst ook boven water van het wild. Ga tijdens een jungletocht op zoek naar de wereldberoemde paradijsvogel of zoek de cuscus, een schattig buideldier.



Zeepaardjes spotten



Bekijk zeepaardjes. Twee centimeter, dat is de grootte van het pygmeezeepaardje. Tijdens het duiken kun je dit diertje met wat hulp van je instructeur vinden.