Molukken beste reistijd

Het weer in Molukken

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis  wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Molukken te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Molukken? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Molukken

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Molukken:


 

Een goede regenstorm kan je het hele jaar door treffen, maar de echte regen komt tussen december en maart. Om het tijdens je reis zo droog mogelijk te houden kies je voor de periode juni t/m oktober.


Reisadvies
Voor Molukken geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
28 april Idul Adha, 19 mei Hijrah (Nieuwjaar), 2 juni Waisak, 28 juli Mavlid, 17 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Molukken

Beste foto's & tips van Molukken

'74933' door GrietBuis '74933' door GrietBuis

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

De MTS.

GrietBuis

Naar de MTS op het eiland Kai kwamen ook de kinderen van de omliggende eilanden. Toch was het ín de klas niet erg druk.

'74938' door GrietBuis '74938' door GrietBuis

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Voorzichtig

GrietBuis

Op Obilatu was men nog niet gewend aan de Belanda's Iedereen zat ons van een afstandje aan te staren. Obilatu is een klein eiland voor de kust van Obi. Beiden behoren bij de Noordelijke Molukken. (scan uit 1991)

'78455' door GrietBuis '78455' door GrietBuis

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Vrolijk stel.

GrietBuis

Dit stel zat ons vrolijk toe- of uit te lachen op Kasaui.

Kaart van Molukken en omgeving

Laatste Molukken artikelen

Indonesië - De waarheid achter de Molukken

Ooit waren de Indonesische Molukken het Koninkrijk der Kruiden. Maar na eeuwenlange handel, die door Nederland werd gedomineerd. is de natuur weer belangrijker dan de nootmuskaat. Pak dus je hangmat en handdoek in, huur een brommertje en geniet van ongerepte tropische regenwouden en oogverblindend w...

Ooit waren de Indonesische Molukken het Koninkrijk der Kruiden. Maar na eeuwenlange handel, die door Nederland werd gedomineerd. is de natuur weer bel...

De Molukken; wat te doen?

Ambon, de Kei-eilanden en Seram. Er valt onwijs veel te beleven op de Molukken. Dit zijn de 9 hoogtepunten die je zeker niet mag missen als je in dit deel van Indonesië bent volgens de redactie van Columbus Travel.

Ambon, de Kei-eilanden en Seram. Er valt onwijs veel te beleven op de Molukken. Dit zijn de 9 hoogtepunten die je zeker niet mag missen als je in dit...