Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eén bonk natuur op Lombok

Lombok en Gili,
Indonesië


Vanuit Tetebatu hebben we een wandeling gemaakt in de omgeving. We liepen over de smalle dijkjes tussen de sawa's (rijstvelden), zijn in kleine dorpjes geweest, hebben een tussenstop gemaakt bij een waterval en hebben zwarte apen gezien. De gids, die overigens ook de burgemeester bleek te zijn van de omgeving waar we de wandeling maakten, was erg bevlogen. Hij vertelde veel en aan alles was te merken dat hij echt hield van deze omgeving. Dit enthousiasme wist hij daardoor heel goed op ons over te brengen.
Aan het eind van de wandeling waren er drie opties voor het terugkeren naar Tetebatu: met een klein busje, te voet over de grote weg, of binnendoor langs een uitkijkpunt. Met een paar anderen hebben wij voor het laatste gekozen. We liepen weer dwars door de prachtige natuur en kwamen bij een werkelijk prachtig uitkijkpunt, de gids had niets teveel gezegd. Op dit punt hebben we deze foto gemaakt.
Ook bracht de gids ons langs een dorpje waar net de voorbereidingen voor een bruiloft in volle gang waren. Heel bijzonder om te zien.
Al met al was deze dag absoluut het hoogtepunt van onze reis over de Kleine Sunda Eilanden.