Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wondermooie Tiu Kelep waterval in Lombok

Lombok en Gili,
Indonesië


De prachtige Tiu Kelep waterval is gelegen op de N-flank van de Mount Rinjani. Deze waterval is te bezoeken samen met de Sendang Gile waterval.
We vertrokken 's ochtends vroeg vanuit Sengiggi. Na een scooterrit van zo'n 2u kwamen we rond 9u aan bij de toegang tot de watervallen, zo goed als helemaal alleen. Na een flinke afdaling via trappen kwamen aan bij de Sendang Gile waterval. Naar de ware parel is het echter nog wat verder stappen... Ongeveer 100m voor je bij de Sendang Gile waterval komt sla je rechtsaf om naar de Tiu Kelep waterval te gaan. Je loopt hier over een brug, je volgt een klein waterkanaal, je steekt een rivier over en na ongeveer 30 min wandelen door de jungle (al is het meestal wel duidelijk waar te lopen) bereik je de waterval... Wat een zicht zo helemaal alleen! Echt genieten! We zetten het statief op en trekken enkele mooie 'long exposure' foto's. Doordat het water langs de rotsen naar beneden stroomt en er vanaf wat hoger nog een bijkomende waterstraal is, lijkt het precies of dit plaatje te perfect is om waar te zijn.
We kunnen het niet genoeg zeggen: zorg dat je hier vroeg bent (rond 9u) zodat je de andere toeristen voor bent. Op onze terugkeer kwamen we tientallen mensen tegen. Sommigen raden ook een gids aan om de waterval te vinden. Wij vonden dit niet nodig. Zoek op voorhand wat extra info op en dan kan je het niet missen. Vraag desnoods aan een local bij de Sendang Gile waterval de weg naar de Tiu Kelep. Eens je de goede afslag hebt genomen, kan je niet meer verkeerd lopen.