Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lombok en Gili image
Lombok en Gili image Lombok en Gili image

Lombok en Gili

Lombok en Gili
Indonesië
DBluemink

Gili eilanden , lombok

Gili meno

Afgelopen maandag zijn we vertrokken van het indrukwekkende ubud naar het prachtige Gili Meno eiland bij lombok.

Van ubud naar de haven was het anderhalf uur rijden door de prachtigste dorpjes waar de Balinese kinderen overal weer na een maand vakantie te hebben gehad hun eerste schooldag hadden en in uniform naar school gingen, mooi om het dagelijks leven in een totaal andere cultuur te zien.
In de haven hebben we een fastboat gereserveerd dit omdat we al hadden gelezen dat de overtocht niet altijd naar de plek gaat waar je heen wilt met anderen boten, als de boot al gaat. De fast boat doet er ongeveer twee uur over en de slow boat zou er 6 tot 8 uur over doen. Je begrijpt dus dat wij de snelle boot hebben gereserveerd. Deze boot heeft ons bij Trawang afgezet dit is een wat groter en zeker drukker eiland zo is ons verteld.
De overtocht ging goed maar was heel heftig de zee was wild dus we waren blij dat we een pilletje hadden geslikt die we kregen van de bemanning.
Eenmaal op Trawang waande we ons in een andere wereld, geen auto's, geen druk verkeer met scooters en enkel paard en wagen om je te verplaatsen en de fiets.
Maar nog niet op de plaats van bestemming. Op dit eiland hadden we afgesproken om met een boot van ons resort opgehaald te worden, deze boot was nergens te vinden dus met een boot van de lokale mensen naar de overkant gevaren dit duurde 10 minuutjes.
Eenmaal aangekomen op het eiland werden we met onze koffers op het strand afgezet, daar staan we dan....met onze koffers op een bounty eiland.
Ons hotel lag iets verderop dus de eerste de beste taxi, paard en wagen dus, aangehouden om ons naar het hotel te brengen.
Wat een mooi hotel pal op het strand met als een van de weinige hotels hier een zwembad voor de kinderen.
Nadat we onze spullen naar onze kamer hebben gebracht en lekker geluncht te hebben zijn we heerlijk gaan zwemmen.
Ongelofelijk wat een rust hier, geen auto, brommers helemaal niets.
Alleen een prachtige zee met een net zo mooi strand en een zandpad voor de paarden en voetgangers. Wat een andere wereld is dit.
Overdag vermaken we ons met lekker te zwemmen, langs het strand te struinen en natuurlijk met snorkelen.
Dit zou de place zijn voor een van de mooiste onderwaterwereld om te snorkelen.
Dus Kinderen life jacket aan en gaan.....de kinderen hadden het snel gezien en gingen liever lekker zwemmen met een Nederlands vriendinnetje in het zwembad. Echt Nederlanders zitten overal op de wereld. Zoals nu, we zitten op een eiland wat nog niet zolang ontdekt is door de toeristen, het zijn dan ook heel veel backpackers die hier zijn en toch....hebben ze weer een vriendinnetje gevonden.
Om terug te komen op het snorkelen wij hebben al meerdere plaatsen gezien door te duiken en snorkelen en dit is een mooie plek maar naar onze mening zeker niet de mooiste. Er is veel dood koraal en het zou hier wemelen van de schildpadden. Dat is dan wel weer waar.
Toen henry even lekker ging snorkelen kwam hij dan ook een reuze schildpad tegen.
Dat was zeker een ervaring, na een tijdje met de schildpad te hebben mee gezwommen ging deze een ander plekje zoeken. Oprecht een beleving, wat een joekel.
De avonden lopen we over het strand naar een plekje waar een aantal restaurantjes zijn en een paar winkeltjes. Hier eten we in de avond. Alles speelde zich af op het strand.
We hebben bijna het hele eiland overgelopen elke keer een stukje, als je het hele eiland in een keer over zou lopen ben je ongeveer een uur onderweg, dus met recht een klein eiland.
Als je wat meer het eiland in loopt, waar de bevolking woont, zie je toch echt wel hoe primitief deze mensen nog leven. Alles wat hier is moet aangevoerd worden van het vaste land, zelfs het water.
Dit is nog een heel idealistische plek om te vertoeven, heerlijk om tot rust te komen in de vele hutjes langs het strand en contact te maken met de plaatselijke bevolking.

Echter na 4 dagen terwijl we eigenlijk tot zondag zouden blijven , twee dagen eerder dus weggegaan, vonden we t oké. Dus in de ochtend hotel op booking.com gezocht op het drukkere Trawang. Dit is het eiland wat 10 minuten varen is hiervandaan.Normaal gesproken is dit moeilijk te vinden omdat we een familie kamer willen met natuurlijk overal een zwembad voor de kinderen.
Na 10 minuten hadden we geboekt, een eco resort, les villa's ottalia.
Dit resort stond midden op het eiland. We kwamen aan na weer op het strand gedropt te zijn en vervolgens met paard en wagen naar de plek zijn gegaan waar ons resort staat.
Wow!!!! Jeetje wat treffen wij het deze reis.
Een huis met privé zwembad en klein huisje met extra buiten badkamer voor de kinderen.
Alles in eco style, als je het dan over details hebt dan begrijpen ze dat hier heel goed.
Kortom een aanrader wat betreft service, hygiene, en heel belangrijk eten.
Bij elk huisje staan fietsen om naar de drukke of aan de andere kant van t eiland rustige kustlijn te fietsen.
Dit hebben we ook gedaan door de smalle niet verlichte straatjes over de zandpaden in de avond naar de drukke kustlijn waar overal winkeltjes en eettentjes zijn, en het meerendeel backpackers zijn die er lopen.
Overdag zijn we naar de andere kant van t eiland gefietst waar het voornamelijk rustig is, en waar we opeens een stuk moeten gaan lopen omdat het zandpad ophoud.

Kortom Gili meno een paradijs, heel rustig maar heerlijk om een paar dagen tot rust te komen en niets te doen.
Trawang een zowel druk en rustig gedeelte hier kun je dus zelf kiezen waar je wilt verblijven met een onwijs mooi eco resort.
Beide zijn prachtige bounty eilanden en geweldig om nu heen te gaan voordat ook deze plek ontdekt is door de massatoerisme en volgebouwd gaat worden.

vandaag gaan we naar onze laatste bestemming Sanur....
LaterrrrrLaat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Gili eilanden , lombok"

  • profile image comment
    Door AdriaanV• geplaatst op 05 Sep 2015 | 07:17:58

    Wat een mooi verhaal! Lekker op eigen houtje mooie plekjes opzoeken en genieten! Mocht ik ooit nog eens die kant opgaan... ik onthoud je blog!

    Bericht aangepast op 08:13:52