Komodo en Rinca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Komodo en Rinca image

Komodo en Rinca

Komodo en Rinca
Indonesië
TicoTica

Bucketlist materiaal.

Vanmorgen na een lekkere nacht vaarden we rond 7 uur uit richting mantapoint. Ik had er helemaal de kriebels van, want dit was waarom ik zo graag naar Komodo wilde. Juli/Augustus is een slechte maand om manta's te spotten, maar wie niet waagt wie niet wint.
Na een tijdje zoeken riep de kapitein dat hij er 1 zag, een kleintje, we stonden al klaar en onze zoon sprong er heel enthousiast (iets wat té..) als eerste in. Hij kon hem nog net zien, maar door de stroming was hij gelijk weg, gelukkig had hij een zwemvest aan en was er een touw met een grote bal waar we hem mee uit het water gevist hebben. De manta was weg..
Na een tijdje zoeken zei hij dat er 1 recht op ons af kwam zwemmen, inderdaad een hele grote zwarte vlek bewoog zich langzaam richting ons. Ik ben samen met onze dochter in het water gesprongen en we zwommen recht op de manta af, wat een immens gaaf dier is dit!! Omdat Pascal dacht, dat ik door alles wat ik zag, vergeten zou om foto's te maken, zou hij dat wel even doen, uiteindelijk kon hij ons niet bijhouden en nu had ik dus helemaal niets. Alleen een heel kort filmpje van veraf ;-( . Hij was niet supergroot, maar zeker een meter of 3 á 4 wel. Hij kwam zelfs voor onze neus boven om adem te halen. We zagen zijn "vleugels" samen klappen en zijn mond wijd open gaan en hij draaide zich zodat we alle witte vakjes op z'n buik konden zien. Een paar minuten lang hebben we saampjes met de manta gesnorkeld. Wat een geweldige ervaring!! Dit staat al zo lang op mijn bucketlist! Deze ervaring neemt niemand ons meer af. Omdat er een boot lag en de manta eronder door ging moesten we afhaken. Ik was gesloopt van het harde flipperen, maar het was het dubbel en dwars waard. Omdat we hoopten dat hij terug zou komen, bleven we nog even in het water en werden we als toefje op de taart nog getrakteerd op een grote schildpad die langs ons kwam zwemmen. De wind trok aan en de stroming werd steeds sterker, dus we moesten verder. Maar we hebben er 1 gezien, dat is toch nog altijd beter als niets.