Java

'323674' door belande '323674' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Dorpsjongen schuilt..

belande

Deze dorpsjongen schuilt onder een bananenblad tegen de regen. Ik heb deze foto gemaakt tijdens mijn vakantie in Indonesie. de foto raakt me omdat de jongen ondanks de regen een vrolijk blik op zijn gezicht heeft. Het is een vrolijke foto, ondanks de regen.

'107681' door janhermens '107681' door janhermens

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Bromo Te Paard

janhermens

Het laatste stuk op weg naar de Bromo bestaat uit een soort zee van stof en zand. Deze vlakte kun je te voet doen of per muilezel. Hun eigenaren lopen mee en slaan het dier voortdurend om hem vooruit te krijgen.

'85383' door Lione Kolsteren '85383' door Lione Kolsteren

IndonesiëJava

IndonesiëJava

's ochtends vroeg...

Lione Kolsteren

OK, je moet er om half 3 s nachts je bed voor uit, het is koud en je maakt een behoorlijke klim naar boven in het donker, maar dan heb je ook een ervaring die je niet gemakkelijk meer zult vergeten: de zonsopkomst boven het Tenggerplateau met o.a. de Bromovulkaan.

'434386' door inge55 '434386' door inge55

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Grote spin

inge55

Ik ben niet echt bang voor spinnen maar deze die ik op een plantage op Java zag was toch al aardig aan de grote kant Ik weet niet wat voor spin het is en of hij giftig is maar ik heb hem liever niet op mij

'169091' door riknikele '169091' door riknikele

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De Hoerentoeter!

riknikele

Tijdens de afdaling van de vulkaan Merapi vindt de gids het tijd voor een kruidnagel jointje, of zoals wij het noemde; de hoerentoeter! We hebben 'm ook even geprobeerd, toch iets anders dan dat spul uit de coffeeshops in A'dam! Let vooral even op de vulkanen aan de horizon, het was een schitterende tocht!!!

'519725' door reysigers '519725' door reysigers

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Verrassende bewolking

reysigers

Wonosobo ligt op 772 m. hoogte, en heeft daarom een aangenaam koel klimaat. Ik heb deze opname vanuit mijn homestay gemaakt. Iedere dag is het weer verrassend hoe de bewolking boven de vulkaan hangt, althans de dagen dat wij daar waren. Hiervandaan kun je de vulkanen Sumbing en Sundoro zien liggen. Volgens de lokale bevolking is Sumbing de man, Sundoro de vrouw. Of deze nu de man of de vrouw is weet ik helaas niet.

'137973' door ahp78 '137973' door ahp78

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Rijstvelden Java...In

ahp78

Een dal in centraal Java met een partij mooie rijstvelden. De lokale bewoners komen op dit uitzichtpunt ook al snel op de toeristen af om te kijken of er nog iets te halen valt. Armoede is er wel een alledaags beeld maar wat een immens mooie omgeving hebben ze om in te wonen.

'325044' door belande '325044' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

The bird

belande

Opa mogen wij de vogel nog een keer zien ? Hij is zo mooi en kan zo mooi zingen. Opa haalt het kooitje van de veranda uit de schaduw van het ochtendlicht en loopt naar de jongens.Kijk nog maar eens goed jongens, wat is het toch een prachtig beestje.

'494986' door KHeijlaerts '494986' door KHeijlaerts

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Werken in de...zwavel

KHeijlaerts

-Graag even openen- Vorige week plaatste ik een foto van het blauwe vuur van Ijen. Een foto die ik maakte toen het nog midden in de nacht en pikkedonker was. Deze foto echter, nam ik wat later toen het al wat lichter werd in de lucht. Langzaam aan zag je rondom het vuur steeds meer in beeld komen, en werd er ook steeds meer kleur zichtbaar. Het groepje links bij de rode rots werd steeds beter zichtbaar, het blauwe vuur juist steeds minder zichtbaar. En op de voorgrond de zwaveldrager tussen de gele rotsen, juist weer steeds helderder en feller. En daar tussenin dan die dreigende, dikke wolken van de zwaveldamp... Ik vond het heel bijzonder om dit gezien te hebben.Toen ik daar was en ik middenin een onverwachtse dikke rookwolk zat en even geen adem kon halen, dacht ik daar heel anders over... Wat is dat akelig! Later maakte die ervaring het juist nog intenser, omdat je bedenkt dat die mannen daar iedere dag in staan te werken... Exif: Nikon D7000; Sigma 24-70 bij 32mm; ISO 1250; f/2,8; 1/3s

'446605' door PleunGroeneveld '446605' door PleunGroeneveld

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Madakaripura...Waterv

PleunGroeneveld

Deze watervallen kom je tegen onderweg naar de grote watervallen van Madakaripura dit zijn de mooiste die we hebben gezien, en om er te komen moet je een riviertje een keer of 6 oversteken een hele leuke wandeling waarbij je wel zeiknat wordt, dus een regenponcho en waterschoenen of slippers zijn geen luxe. (Zie mijn tip)

'325482' door belande '325482' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Stelten lopen, wie is

belande

Jongen, toen wij kleine waren speelden we met stelten die mijn vader nog maakte van het bamboe naast ons huis. Soms maakte hij ze zo groot dat we boven het bos uit konden kijken.

'134489' door riknikele '134489' door riknikele

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zonsopgang Mt. Bromo

riknikele

Een onbeschrijfelijk moment. De vermoeidheid en kou zijn meteen vergeten als de eerste zonnestralen dit bizarre landschap raken.

'412170' door ivonne '412170' door ivonne

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Waterpaleis Yogyakart

ivonne

Het waterpaleis van de sultan werd gebouwd tussen 1758 en 1765. De sultan kon op zijn haremdames neerkijken vanuit de toren. Het waterpaleis was onderdeel van een groter complex van paleizen en baden. Rondom het waterpaleis ligt een klein wijkje met sfeervolle huisjes. Leuk om een tijdje doorheen te slenteren. Yogyakarta heeft nog veel meer te bieden en is een leuke plek om een aantal dagen te verblijven.

'152061' door riknikele '152061' door riknikele

IndonesiëJava

IndonesiëJava

On top of the world..

riknikele

De Garuda-rots! Na een 4 uur durende klimpartij, midden in de nacht, komen we aan op de top van Gn. Merapi. Het begint iets lichter te worden, en rond half zes komt de zon door. Een onvergetelijk moment, je weet niet waar je kijken moet! Overal vulkanen die als eilandjes uit een zee van wolken pieken! SUPER!! (Zie tip)!

'171854' door riknikele '171854' door riknikele

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Alleen op de wereld

riknikele

Nog een foto van de top van Gunung Merapi tijdens de zonsopgang. Omdat er bijna 360 graden uitzicht was, is het moeilijk om de sfeer vast te leggen. Toch is dat met deze foto redelijk gelukt. Je ziet de berg Merbabu waar we o.a. op uitkeken, de zee van wolken die mooi belicht werd door de zon en die ene persoon die de immense grootte extra benadrukt.

'490948' door vulture1960 '490948' door vulture1960

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Landschap bij Kali

vulture1960

Een mooie boottocht gemaakt van Kali naar Peucang. Vroeg in de ochtend vertrek. Veel te zien varen langs de mangrove. Veel vissers langs en op het water. En bij Peucang een industriële haven. Opvallend weinig vogels gezien in dit mooie waterrijke gebied. Het enige wat tegenviel was dat de bankjes hard waren en de motor veel geluid maakte! Maar het mooie landschap compenseerde dat. Een van onze 2 boten had motor pech! Kwamen een uur later binnen. Opgepikt en mee gelift met een andere boot. Dat is het mooie hier in Indonesië iedereen helpt elkaar!

'542299' door elisleem '542299' door elisleem

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zonsopkomst op de...K

elisleem

De Kawah Ijen op Java is de minder gekende buur van de Bromo vulkaan. Deze vulkaan is gekend omwille van zijn blauwe vlammen die tijdens de nacht een feeëriek schouwspel opleveren. Vertrek vroeg (start ten laatste om 2u 's nacht met de hike naar boven) en geniet van het kleurenspektakel. Rond 5u30 kregen we er vervolgens gratis en voor niets deze mooie zonsopkomst bij... De afdaling erna was terug genieten na al dat moois!

'483309' door kellybaetsen '483309' door kellybaetsen

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sukamade

kellybaetsen

Sukamade is een heel klein dorpje aan de zuidoostkust van Java, geheel afgezonderd van de bewoonde wereld. Het strand van Sukamade, ook wel toepasselijk ‘turtle beach’ genoemd, staat bekend om de grote zeeschildpadden, die hier na zonsondergang het strand opkomen om hun eieren te leggen. Omdat de tocht naar Sukamade erg lang is, overnacht je altijd in Sukamade. De tocht is erg lang, maar zo ontzettend mooi! Sukamade is alleen per 4 WD te bereiken. De tocht voert door kleine dorpjes, bergen, bossen en plantages. Vervolgens bereik het nationale park "Meru Betiri" waar je stapvoets door het nationale park rijdt. Je hobbelt en bobbelt uren door het dichte oerwoud terwijl je zo nu dan de apen door de bomen ziet slingeren en toekans over ziet vliegen. Prachtig!

'457237' door PleunGroeneveld '457237' door PleunGroeneveld

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Boer

PleunGroeneveld

Mede door de site waarop ik veel foto's van Indonesië heb gezien kregen wij steeds meer zin om naar Indonesië af te reizen. Dit is een portret van een boer die wij onderweg op Java tegen kwamen .

'446398' door vulture1960 '446398' door vulture1960

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Wajang poppen maken

vulture1960

Wajang is een leenwoord in het Nederlands uit het Javaans. In het Javaans betekent wayang letterlijk "schaduw" of "schim". De afgeleide betekenis van dit woord is een bepaalde vorm van poppenspel, waarin gebruik wordt gemaakt van schaduw- of lichteffecten. Hoewel wajang meestal refereert aan het schimmenspel met behulp van leren poppen (wayang kulit), wordt het woord daarnaast ook gebruikt voor opvoeringen met driedimensionale poppen (wayang golèk), met platte houten poppen (wayang gedhog) en zelfs voor een toneelstuk met zwijgende acteurs-dansers (Wayang Wong). Voorwaarde bij dit laatste is wel dat het stuk gebaseerd moet zijn op de Indonesische heldendichten Ramayana en Mahabharata. Sinds 2003 staat Wajang Kulit vermeld op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. Een bekend Javaans wajangspeler is Slamet Gundono. We werden naar binnen gelokt, voor een mooie demonstratie!

'149455' door CornelisLeonie '149455' door CornelisLeonie

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Zonsopgang @ Bromo

CornelisLeonie

Onvermijdelijk wanneer je Java bezoekt... Ik zie al heel veel dezelfde plaatjes hier, maar omdat het echt een van de hoogtepunten van onze vakantie was wil ik 'm toch toevoegen.

'324286' door belande '324286' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Mijn bal en ik

belande

Deze jongen wacht op zijn maatje om samen te kunnen gaan voetballen. Het is nog vroeg in de ochtend waardoor er een mooie gloed schijnt op het lichaam van de jongen en op de bal.

'491413' door vulture1960 '491413' door vulture1960

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Paard en de...Bromokr

vulture1960

We arriveren aam het eind van de middag bij ons Hotel bij de Bromo krater. Snel eten we wat in het bij behorende restaurant. Dan gaan we voor een avondwandeling naar de Bromokrater toe. De trappen op naar de krater. We zien daar de zon ondergaan. Erg mooi om te zien. Terug moeten we stevig doorlopen om niet in het donker daar te hoeven wandelen. Voor degene die wat minder ter been zijn, kan je een paard nemen! Bromo is de krater links van de foto niet het mooie bergje in het midden

'323675' door belande '323675' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Tea break

belande

Deze oude man krijgt een beker thee aangeboden van zijn vrouw nadat hij hard heeft gewerkt op het land. Beetje zielig voor de jongen die achter hem staat want het ziet er niet naar uit dat hij iets te drinken krijgt, of toch ..... ?