Java reisblogs

Kofferloos deel 2

moontje-69 bereidt zich voor Gepost op 20 jan 120 reacties

Nou waar was ik gebleven....oja bij onze onderbroekjes waar je ondertussen soep van kan koken. We vertrekken met de taxi naar het treinstation om daar de trein te pakken naar yogyakarta. Maar wat een verrassing: de trein is net weg . Dus gaan we maar weer voor de taxi...Wel een lange rit vanuit Bandung naar yogyakarta . Volgens de chauffeur 8 uur rijden. Zijn dat Indonesische uren of de Hollandse? We stappen in de veel te kleine bus en beginnen aan de reis . Om een lang verhaal kort te maken.We hebben er 12 uur over gedaan!!! 12 uur in een krakkemikkig busje over een nog krakkemikkerigge weg vol gaten,honderen scooters en vrachtwagens die als een
slak de berg op klimmen.Onze chauffeur haalde echt alles als een bezetene in. Het was een weg met tegenliggers dus je snapt dat wij regelmatig recht in de koplampen van het tegemoetkomende verkeer keken! We hebben veel kruisjes geslagen en hebben bij wijze van spreken de grond gekust toen we in yogyakarta aankwamen haha. Het enige positieve was de lunch langs bij een lokaal restaurantje langs de weg.Daar hebben we heerlijk gegeten!! Tatang ,onze chauffeur van onze slaapplaats in Tanen,pikte ons op in yogyakarta en bracht ons snel naar ons mooie,houten huis in Tanen nadat we de andere chauffeur 1.700.000 IDR hadden betaald.Wedden dat je in Nederland niemand vindt die je voor 140 euro naar Oostenrijk brengt?
In het huis stond Tatang zijn vrouw Dewi ons al op te wachten.Ze gaf ons een rondleiding door het huis en liet het prachtige zwembad zien. Ook hebben we kennis gemaakt met 2 van haar 3 kinderen.2 meisjes van 10 en 5 jaar oud. Ze heeft nog even heerlijk voor ons gekookt om 11 uur en toen zijn we ons bedje in gedoken....en nu ben ik dus pas wakker om half 10... Ben benieuwd wat deze dag gaat brengen...ik hoop onze koffers!!!!!!

Xxx monique

moontje-69 Positie 36130 (0 p.) Lid sinds 20-01-2011 Foto's en tips: 30 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vulkaan de Merapi
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Voor de helft geland...deel 1
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Ik ga op reis en laat thuis...
0 0
Gepost op 20 januari
Nederland Rotterdam

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.