Java reisblogs

West Java

hansdewildt was er (tot 30 apr 2010) Gepost op 14 jul 107 reacties

West Java.

Nu we Java verlaten hebben kijken we nog even terug naar ons verblijf op een geweldig eiland. Wat is het hier toch mooi !
Eén prachtige groene tuin van rijstvelden, theeplantages, heel veel bamboes en varens en wat hebben we veel gezien. Enkele hoogtepunten…

We begonnen in West Java en zijn langzaam naar het oosten getrokken.
Jakarta met de benedenstad (Chinatown) en de prachtige schilderachtige oude haven van Sunda Kelapa met haar imposante zeilschepen die als vrachtschip dienst doen.
Hier worden de schepen nog gelost zonder kranen. Alles wordt met mankracht naar de boten gebracht en dan met die hitte….! Dit mag je beslist niet overslaan als je in Jakarta bent.

Op weg naar Bandung hebben we de vulkaan Tangkuban Prahu met zijn drie kraters en kokende modder bezocht. Als je naar boven gaat komt de zwavellucht je tegemoet. Dit is zo ongezond dat de gidsen die je begeleiden, dit werk maar 1 x per week mogen doen. De bomen op de helling zijn helemaal zwart van de zwavel en als je sieraden aan hebt wordt alles koperkleurig. Kan je nagaan wat dit met je gezondheid doet. Wel een prachtige ervaring die ik zelf heel indrukwekkend vond, vooral als je al die mensen ziet die zich met kokende modder insmeren.
Het Angklungschooltje in Bandung is ook heel bijzonder. Wat zijn die kinderen daar bedreven in. Zelf krijg je ook een instrument in je handen geduwd en heb je zoiets van…hier ben ik niet voor gekomen, maar voor je het weet zit je vrolijk mee te spelen en jij niet alleen, maar alle toeristen die gekomen zijn. Leuk zicht hoor….eigenlijk willen we zo nu en dan even kind zijn, toch ?

De treinreis richting noorden naar Wonosobo is ook geweldig. Jammer dat het regende maar het uitzicht vanuit de trein is adembenemend. Overal waar de trein stopt, en dat is nogal eens, komen vrouwen en kinderen bedelen. (zie foto)
Geef geen geld, want dan houd je het in stand en ik heb zelf gezien dat het geld bij de kinderen uit de handen wordt geritst door mannen die achteraan staan.
In Wonosobo overnachten weinig toeristen en dat kan je meteen merken aan de bevolking daar. Wat zijn ze daar vriendelijk ! We hadden er graag nog wat langer willen blijven. Op naar het Dieng-Plateau !
Wat is dit een sprookjesachtige plek. Een kale, moerasachtige, komvormige krater op 2000 mtr hoogte en omringd door bergen met naaldbomen. Een geweldig mooi uitzicht op al die plantages !!
De vulkanische ondergrond bestaat uit veelkleurige poelen en giftige gassen borrelen op uit scheuren in de grond.
Deze plaats wordt ook wel “de bakermat van de goden” genoemd.
Dit is echt weer een heel ander stukje Java, maar zoooo mooi !!
Op naar midden Java…

hansdewildt Positie 9 (101198 p.) Lid sinds 30-10-2009 Foto's en tips: 2927 Blogs: 7 Fans: 54

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Bedelen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Adrenaline-pompende opwinding in Jasper !
1 5
Gepost op 25 februari
Canada Icefields Parkway
Bloed, zweet en tranen !!!
2 9
Gepost op 23 juni
België Antwerpen omgeving
Bali.
4 10
Gepost op 23 juli
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

geervannesmeed

Door: geervannesmeed • Geplaatst op

Alles komt weer boven. Onze belevenissen in Java Bali in 2001 zijn te lezen via de link bij mijn profiel.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed om een verhaal van je te lezen Hans.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuk om dit van je te lzen na alle mooie foto's. Leest als een pocket-resigidsje, prettig.
gr Mies

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Ik hoor het wel, je zit niet stil!!!!!! Genoeg te zien en te beleven.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Valt me allerminst tegen hoor Hans! Goed gedaan, ben trots op je ;-). Een leuk en enthousiast geschreven daar-wil-ik-ook-heen-verslag!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.