Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Java image

Java

Java
Indonesië
Suzydamman

Botanische tuin in Bogor

Bogor
Gisteren zijn we goed aangekomen in Bogor. Op het eerste zicht leek het hier een nogal troostloze bedoening. We terrasten wat en speelden een spelletje kaart. Vandaag bezochten we de "bekende" botanische tuin die mooi was maar meer kan je er dan ook niet over zeggen. Voor de rest is de stad nog altijd even troostloos als gisteren. We konden maar geen internet vinden maar uiteindelijk stapten we een schitterend zakenhotel binnen en konden we jullie op de hoogte brengen. Morgen staat ons een 6 uur durende busrit te wachten richting Bandung. Meer nieuws volgt!

Terug bij de start
Eindelijk hebben we terug de kans om te internetten... wat hier nog niet zo eenvoudig blijkt te zijn. Normaal gezien zouden we gisteren van Bogor naar Bandung gereist zijn maar ook dit bleek niet zo eenvoudig. Omdat het net weekend was en nog eens vakantie erbovenop waren alle hotels die we contacteerden volzet. Ook waarschuwden ze ons dat het verkeer richting Bandung hopeloos was. Daarom besloten we nog een dag langer in Bogor te blijven en de tijd te nemen om uit te zoeken hoe en waar we de komende dagen zouden belanden. Na heel wat gesurf op het net en na heel wat nalezen in onze reisgidsen beslisten we om terug te keren naar Jakarta en nog een nachtje in het hotel te logeren waar we vorige week aangekomen zijn. We zijn van plan Bandung over te slaan en rechtstreeks naar Yogyakarta te vliegen of te sporen (daar zijn we nog niet aan uit). Maar eerst zijn we nog op zoek naar accomodatie. Aangezien het hier hoogseizoen is, zijn de prijzen niet mals en zijn de comfortabele hotelletjes en guesthouses reeds volboekt... maar we vinden wel iets. Bij deze weten jullie weer waar we ons bevinden en wat de planning is. Eens zien of we er ons aan kunnen houden ;) Zodra we de gelegenheid hebben om te internetten morgen of overmorgen laten we nog wel iets weten. Doei!!

Change of plans!!!
Morgen vliegen we naar Bali! We laten Java (voorlopig) voor wat het is en gaan eiland-trotten... joehoe!!

Geboekt!
Slaapplaats vinden, vervoer regelen, ... het is hier allemaal een avontuur op zich en ook een tijdrovende bezigheid MAAR het is ons gelukt. Zoals we al eerder schreven vliegen we morgen naar Bali en hebben we zelfs al een hotelvoucher in onze handen. De enige uitdagingen die ons morgen nog resten is op tijd op de luchthaven geraken (wat hier geen evidentie is) en op Bali vervoer zoeken naar ons hotel zonder dat we erop gelegd worden.
Het is niet dat de reis ons tegenvalt hoor zoals het misschien wel klinkt maar we hebben wel al heel veel kostbare tijd verloren in Bogor, wat wel frustrerend is. We hebben er echt twee dagen verspilt maar we konden geen kant uit. En gelukkig voor mij zijn we nog een dag extra (in een degelijk hotel waar er geen ratten in de tuin en het restaurant liepen :)) gebleven want ik ben de eerste met een lichte vorm van de blijkbaar onvermijdelijke tourista (maag- en darmproblemen).
Voila, nu de blog up to date is, kunnen we ons gerief gaan pakken voor de vlucht morgen!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.