Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Java image

Java

Java
Indonesië
Laidbackfool

Onderweg in Java

Onze volgende stop was Indonesië.
Na 5 uur rijden in de krakkemikkige bus waren we aangekomen in Bandung. Het oogde al gelijk groter als Bogor, het plaatsje waar we onze reis begonnen in Indonesië. Bogor ligt aan de voet van een berg met als enige hoogtepunt de botanische tuinen. Wel was het heel mooi en hebben we in een huifkar gezeten. Het leuke was dat de beste man niet wist waar ons hotel was en we i.p.v. 10 min een heel uur in de huifkar hebben gezeten.

Toen we dus uitkwamen in Bandung zag alles er nog net zo vies uit als in Bogor. Zijn we nou met de bus in de middle of no where gedropt? Alleen een busstation en zeurende taxichauffeurs, meer had je hier niet. Helaas moesten we maar een taxi nemen omdat we geen flauw idee hadden waar we waren. Ik had nooit gedacht dat dit zo’n grote stad zou zijn. We zaten bijna 3 kwartier in de auto voor we bij ons hotel waren.

In Bandung hebben we de vulkaan bezocht. Wat een geweldig uitzicht, overal kwam nog rook vandaan en hij siste ook nog flink! Het stonk er ook heerlijk naar rotte eieren door de gassen die vrij kwamen.
Hierna zijn we naar de warmwaterbronnen gegaan. Wat een geweldig park was dit! Heerlijk relaxed, overal watervallen en fonteinen. De prachtigste bloemen zie je hier en de vlinders vliegen gewoon achter je aan. Het leek wel of je in droomvlucht was van de Efteling. Gelukkig zijn de mensen in Bandung een stuk vriendelijker als in Bogor, daar keken ze je alleen maar boos aan.

De dag erna was het al tijd voor onze laatste bestemming in Indonesië. Per trein moesten we naar Jogyakarta. Na 7,5 uur reizen kwamen we hier aan. Wat was de reis prachtig, de allermooiste treinreis die ik ooit had gedaan. Grote bergen, rijstvelden zo ver als je kan kijken. Je keek je ogen uit en de lange reis verveelde geen minuut.Hoe dichter we bij Joyga kwamen hoe platter het werd. Bergen maakte plaats voor jungle.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.