Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Java image

Java

Java
Indonesië
Moontje-69

Vulkaan de Merapi

Gisteren liet Tatang ons een rivier zien,althans iets wat vorig jaar nog een rivier was!
In oktober 2010 is hier namelijk een grote uitbarsting geweest van de Merapi.Een grote vulkaan. 1x in de 100 jaar is er een grote uitbarsting en om de 2 jaar een kleine uitbarsting. Voor de kleine hebben ze geen angst maar de grote heeft vorig jaar veel schade aangericht en is vlak langs het dorp gegaan.
Tatang neemt ons vandaag mee naar de Merapi. Er gaat een vriend van hem mee die de weg weet. Het is een slechte weg en onderweg komen we de ravage tegen die de uitbarsting heeft aangericht.Er zijn ruim 5000 mensen omgekomen en de lava heeft een weg gevormd door de rivier. In zijn kracht heeft hij dus alles meegesleept en verbrand wat er op zijn pad lag.We zien onderweg huizen vol lava en mensen die nog huizen aan het leegscheppen zijn. Die gids die erbij was heeft vorig jaar geholpen met evacueren van de mensen die op de berg woonden.Hij heeft ook veel doden naar beneden gedragen. Echt triest om te zien.
Ondanks de angst en boosheid van deze mensen willen ze toch allemaal weer op de berg wonen.Ook een 102-jarige oude man is weer terug in een nieuw huis dat Tatang heeft gebouwd voor hem.We gaan even op bezoek bij deze man en zijn familie. Opeens lijken onze problemen niets voor te stellen. Wat deze mensen hebben meegemaakt is zoveel erger en ze blijven lachen! Wij konden gisteren nog gewoon naar de winkels om van alles in te slaan omdat we onze koffers nog niet hebben. Zij niet...hier zijn we wel een beetje stil van..Ik ga niet meer zeuren. Ook al ziet de kleding er niet uit die we nu aanhebben en ziet mijn haar eruit als Monica uit Friends maar dan in de aflevering dat ze haar stijltang kwijt is. Ontploft dus....vol pluis en krullen...maar ik ga niet zeuren ...maar ook even geen foto's please :-)

Xxx Monique

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.