Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stad der verwarring

Jakarta,
Indonesië


Kota Tua, een oud stadsdeel in Jakarta. Een aantal oude gebouwen is reeds gerenoveerd, maar het merendeel verkeert in een erbarmelijke staat.
Kota Tua Jakarta weerspiegelt ook de unieke sfeer van de bruisende "stad der verwarring": mobiele eetkraampjes her en der, een grote verscheidenheid aan koopwaar, het is er vies, de stank van open riolen, druk en vol mensen.

De sfeer in het oude stadsdeel van Jakarta is werkelijk uniek. Oude gebouwen, gebouwen die op instorten staan, graffiti op de muren en unieke activiteiten van de lokale bewoners.

Kota Tua Jakarta is ook de startplaats voor een bezoek aan de grote musea in de hoofdstad: Museum Sejarah Jakarta (Historisch Museum Jakarta), Museum Wayang, Museum Bank Mandiri en Museum Bahari.

We dronken cappuccino in het Batavia café. Absoluut niet goedkoop. Je betaalt hier alleen voor de sfeer. Maar die sfeer, die is geweldig en niet te evenaren. Gewoon doen.
Gebouwd tussen 1805 en 1850 is Cafe Batavia het op 1 na oudste gebouw
op het Fatahillah Plein – het voormalige stadhuisplein van Batavia, het huidige Jakarta. In de loop der jaren deed het gebouw dienst als dienstwoning, pakhuis, koffiebar en kunstgalerie.