Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jakarta image

Jakarta

Jakarta
Indonesië
SannevdW

Mijn korte backpack trip rondom Jakarta

Backpacken is altijd al een hobby van me geweest en door de jaren heen heb ik al verschillende landen ontdekt door middel van een backpack vakantie. Mijn laatste backpack vakantie was een trip rondom Jakarta waar ik veel indrukwekkende ervaringen heb opgedaan. Bovendien heb ik een grote hoeveelheid bezienswaardigheden bezocht, die een blijvende indruk op me hebben achterlaten. Graag neem ik je mee in mijn korte backpack trip rondom Jakarta.

Vanuit Amsterdam ben ik naar Jakarta gevlogen, de hoofdstad van het land. Indonesië heeft de grootse eilandengroep ter wereld, namelijk zo'n 17.000 eilanden. Op en rondom Jakarta zijn schitterende plekken te vinden waar je maandenlang kunt backpacken. Ik heb mijn backpack vakantie echter beperkt tot 10 dagen, maar dat was voldoende om er een mooie ervaring op te doen.

Het grote voordeel van Jakarta is dat de verbindingen op het gebied van vervoer uitstekend zijn geregeld. Zo heb ik veelal met de trein gereisd, in combinatie met de bus en de boot. Bovendien is het een laagdrempelige manier om de mensen op Jakarta te leren kennen. Ze zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij. Iets dat ik wel heb geleerd van mijn korte backpack vakantie rondom Jakarta, is om niet een al te strak tijdsschema aan te houden. Alles gaat hier veel gemoedelijker dan in het stressvolle Nederland.

Vanuit Jakarta ben ik op pad gegaan om diverse plekken te gaan bezoeken tijdens mijn backpack vakantie. In Bogor heb ik bijvoorbeeld talloze botanische tuinen bezocht die in het verleden zijn aangelegd door Nederlanders. Aangezien ik een groot liefhebber ben van cultuur, ben ik verder doorgereisd naar de populaire plaats Yogyakarta. Hier heb ik een bezoek gebracht aan verschillende tempels. Ik heb twee dagen nodig gehad om al het moois in deze stad te bewonderen.

Uiteraard gaat een backpack vakantie aan Jakarta gepaard met een bezoek aan Lovina Beach. Dit was me van tevoren al aangeraden door andere backpackers met wie ik in gesprek raakte op het vliegveld van Jakarta. De stranden op Lovina Beach zijn veel rustiger dan bijvoorbeeld de stranden op Bali, maar zeker niet minder mooi. Een betere ontspanning had ik mezelf niet kunnen geven!

Mijn korte backpack trip rondom Jakarta heb ik afgesloten met een reis naar Kuta, de meest toeristische stad van Bali. Voor heel weinig geld heb ik veel inkopen kunnen doen, waaronder kleding en leuke hebbedingetjes. Ik kan je een reis rondom Jakarta dan ook van harte aanbevelen. Je zult er ongelofelijk veel plezier aan beleven, daar ben ik van overtuigd!