Nusa-penida

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De drukte van Bali ontvluchten in een half uurtje!

Nusa-penida,
Indonesië


Bali, wie kent het niet of is er wel eens geweest? We kunnen er ook niet omheen dat het er enorm toeristisch is.
Wat je dus kan doen om toch in een rustig gebied te genieten van je welverdiende vakantie, is een fastboat boeken van Sanur naar Nusa Lembongan. Hier vind je nog stranden die niet druk bezocht worden en waar je wel even bij kan komen en de drukte van Bali achter je kan laten.
Je bent hier al in een half uurtje! Dit is echt een aanrader, je komt bij het mini haventje aan en wordt dan met een van weggebracht naar je hostel, hotel of prive huisje met uitzicht op zee.
Er is ook een mogelijkheid om via Nusa Lembongan het naastgelegen eilandje Nusa Ceningan te ontdekken. Dit doe je gewoon over de 'Gele Brug'. Deze was een tijdje dicht ivm een tragisch ongeluk waarbij 9 mensen omkwamen. Dit kwam doordat de brug van hout was, maar deze hebben ze gelukkig inmiddels in een ijzeren variant teruggezet.
Het is een prachtig eiland wat veel moois te bieden heeft. Je kan een uitstapje maken naar Devils Tears, een baai met golven die enorm hoog komen. Of ga duiken met Mantra rays. Of lekker met je billen in het zand en een heerlijk verfrissende cocosnoot in je hand op een paradijselijk strandje.
Waar zou jij voor kiezen?