Flores

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Best kept secret: Koka Beach panorama

Flores,
Indonesië


PANORAMA - Laten we dit geheime plekje als RR'ers onder elkaar houden :-) Deze foto is een vervolg op mijn vorige foto: Koka Beach, de tip die je in geen enkele Lonely Planet terug zal vinden en hopelijk blijft dat ook zo.

Deze foto is genomen met mijn rug naar de rots die de twee baaien van elkaar scheidt. Als je de foto opent komt hij beter tot z'n recht. Hieronder nogmaals de omschrijving hoe je bij één van de mooiste stranden ter wereld komt.

We huurden een brommer in Maumere om vanuit daar naar Kelimutu te gaan naast Moni. Onderweg naar Moni kom je langs Paga, een dorpje aan de kust. Vanaf Maumere, net na Paga zie je een mooi geschilderd bordje: Koka Beach 2.5km.

Dus wij van de weg af op onze brommers en wat je dan tegen komt is eigenlijk niet echt geschikt voor auto of brommer. Volledig off-road over rotsen wat een droge rivierbedding leek af en toe.

En als je dan toch met je brommer aan het eind in wat zand aankomt, zie je gespiegeld aan elkaar zowel links als rechts van je de meest schitterende halve-maan-vormige baai met blauw water aan wit zand. Tussen de baaien ligt een klein stukje zand met aan het einde een rots die de baaien van elkaar scheidt. Je zou hier zo een film kunnen opnemen, zo mooi!

En het mooiste van alles? We waren er helemaal alleen! Ok, op een paar enthousiaste kids na die ons hadden horen aankomen en dachten: wat moeten die blanken hier nou? Fantastische ervaring... enne, gratis!