Flores reisblogs

Flora, Fauna, Flores!

Femkeopwereldreis was er (tot 06 mrt 2010) Gepost op 25 aug 102 reacties

Het is tijd. Tijd om Lombok te verlaten. Ja, het klinkt vermoeiend, maar het is tijd voor nog meer paradijs. Tijd voor onze volgende bestemming: Flores! Het eiland dat zijn naam eer aandoet door haar prachtige flora. In 1512 door de Portugezen genoemd ‘Cabo des Flores’; nu enkele eeuwen later, heeft het eiland nog steeds dezelfde pracht en praal.

Tussen Lombok en Flores ligt het prachtige, maar arme eiland Sumbawa. We gaan niet aan land. Maar meren aan bij Satonda Island – een schitterend klein eiland, met een zoutwatermeer, ooit ontstaan door een tsunami ergens in1800. We varen verder langs de bergachtige groene kust van Sumbawa, gekarakteriseerd door uitstulpingen van vulkaankraters.

’s Avonds slapen we op het dek van de Perama boot. We zijn op een driedaagse boottrip, met als eindbestemming Labuan Bajo in Flores. De natuurlijke airco en de golven van de Flores Sea, wiegen ons in slaap. Overal om ons heen schittert het licht van het onweer. In de verte dat wel. Wanneer komt het noodweer onze kant op? Een vraag die me de helft van de nacht wakker houdt. Gelukkig, het blijft ons bespaart.

De volgende ochtend arriveren we bij het hoogtepunt van deze trip: de Komodo eilanden. Natuurlijk bekend om ’s werelds grootste lizard, de Komodo dragon welke alleen voorkomt in dit gebied. Deze varanen kunnen groter worden dan drie meter en verpulveren met gemak een hert of buffalo. Oppassen dus in dit voor mijn gevoel, Jurassic Parc-achtige aanzien. Samen met een gids lopen we over het eiland, op zoek naar de reusachtige. Al bij de ingang worden we verrast door twee varanen. We mogen niet al te dichtbij komen; met gemak verpulveren ze jou namelijk ook tot mousse. Alle 27 deelnemers aan onze tour, overleven het. Komodo dragons, check!

Na dit bijzondere eiland, snorkelen we de volgende dag op Red Beach, dat echt rood zand blijkt te hebben. We bevinden ons nog steeds tussen de bewegelijke wateren van de Komodo en Rinca eilanden. de stromingen tussen de eilanden zijn verraderlijk. De boot moet voorzichtig manoeuvreren tussen de whirlpools en stroomversnellingen. Mwa, dat wordt spannend als ik hier over enkele dagen ga duiken.

Next: Labuan Bajo. We enteren het pittoreske haventje op de laatste dag van de trip. Vissersbootjes en grote zeiljachten worden omgeven door de eilanden van Komodo en Rinca. Een beter uitzicht kunnen we ons niet wensen, als we ’s avonds een biertje openen op het balkon van onze hotelkamer. Wat een zonsondergang, wat een uitzicht. Ik ben nu al verliefd op dit eiland! ’s Avonds begeven we ons voor de laatste keer naar de Perama boot. De Farewell Party staat op het programma. Met een super feestje sluiten we de dagen af. Wederom een highlight van onze reis!

Sorry, maar dit is nog niet het einde van het verhaal. Ik ga jullie weer lastig vallen met wat duikverhalen- en foto’s. Want duiken op ’s werelds beste duikplek mag ik natuurlijk niet overslaan. Net teruggekomen van mijn mooiste duiken ooit! Na nog geen vijf minuten zien we een white tip reef shark, begeef ik me tussen het meest prachtige koraal en komt er geen eind aan de hoeveelheid aan vis. Van groot leven tot aan macro. Tijdens mijn tweede duik vandaag, sta ik oog in oog met een drie meter brede mantaray. Hij voert een mooi showtje voor ons op en maakt salto’s vlak voor ons. Mooier kun je het niet hebben. Voor de duikliefhebber is dit paradijs op aarde.

What’s the plan? Morgen vertrekken we per brommer uit Labuan Bajo en hebben een vijfdaagse try-out. Als het idee slaagt, rijden we de komende tweeënhalve week door de bergen van Flores. Gisteren hebben we al even geoefend en zijn we de peninsula van LB overgereden. Wederom prachtig. Saai he?

Femkeopwereldreis Positie 29565 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 10 Blogs: 17 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een gezegende motorrit door Flores
0 3
Gepost op 25 augustus
Indonesië Flores
Op de thee bij de nonnen
0 2
Gepost op 25 augustus
Indonesië Flores
Melk uit een kokosnoot: in paradise!
0 1
Gepost op 25 augustus
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

nachtje

Door: nachtje • Geplaatst op

Hoi Femke,

Ik wil in Oktober dit jaar drie weken een bezoek gaan brengen aan het gebied waar jij zeer smakelijk over schrijft wat mijn gevoel naar Flores te gaan alleen maar meer heeft aan gewakkerd.
Je schrijft over de driedaagse boottrip met eindbestemming Labuan Bajo. Kun jij mij info geven waar ik deze boottrip kan reserveren? Klopt het dat je vanuit Lombok bent gerstart met deze boottrip?
Mocht je nog meer tips hebben over het reizen op Flores dan lees ik het ook graag

Groepjes Ray

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Mooi verhaal, ik ben weer even helemaal terug. De mooiste zonsondergang in Labuan Bajo, de mooiste koralen ever, ja, dat heb je op Flores. En de varanen, ben je ook nog op Rinca geweest? Mooi geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.