Flores

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mount Ranaka

Flores,
Indonesië


Nu is Flores al bepaald niet toeristisch, maar dit is nog weer een plek die door bijna geen toerist bezocht is (naar wat ik mij heb laten vertellen).
Net buiten Ruteng is de Ranaka vulkaan te vinden. De vulkaan is nog altijd aktief en je kan de rook ook vaak uit de krater zien komen.
Ranaka betekent zoet water en er is naast de vulkaan ook nog een zoet water meertje te vinden (wel goed zoeken) Je kan de tocht naar boven wandelen, maar dat is een hele pittige klim (ongeveer 2300 meter). Je kan ook met een brommertje naar boven (wat onze keus had met de kinderen).
Zorg dat je een dag van te voren een ojek (brommertje met bestuurder) regelt die je de volgende dag vroeg komt halen en je de berg op wilt rijden. De kans dat de brommer het tot bovenaan redt is bepaald niet groot, dus lopen moet je wel.
Je rijd door het groen en kan genieten van het fluiten van de vogeltjes en de prachtige uitzichten onderweg. De plek wordt door locals af en toe bezocht, ze bidden vaak bij de heilige huisjes die bovenaan de vulkaan geplaatst zijn. Zorg wel voor warme kleren, want erg warm is het er niet boven.