Flores

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Best kept secret: Koka Beach

Flores,
Indonesië


Nu is Flores sowieso al niet toeristisch, maar dit is een tip die je in geen enkele Lonely Planet terug zal vinden: Koka Beach.

We huurden een brommer in Maumere om vanuit daar naar Kelimutu te gaan naast Moni. Onderweg naar Moni kom je langs Paga, een dorpje aan de kust. Vanaf Maumere, net na Paga zie je een mooi geschilderd bordje: Koka Beach 2.5km.

Dus wij van de weg af op onze brommers en wat je dan tegen komt is eigenlijk niet echt geschikt voor auto of brommer. Volledig off-road over rotsen wat een droge rivierbedding leek af en toe.

En als je dan toch met je brommer aan het eind in wat zand aankomt, zie je gespiegeld aan elkaar zowel links als rechts van je de meest schitterende halve-maan-vormige baai met blauw water aan wit zand. Tussen de baaien ligt een klein stukje zand met aan het einde een rots die de baaien van elkaar scheidt. Je zou hier zo een film kunnen opnemen, zo mooi!

En het mooiste van alles? We waren er helemaal alleen! Ok, op een paar enthousiaste kids na die ons hadden horen aankomen en dachten: wat moeten die blanken hier nou? Nadat de zon was onder gegaan zijn we weer snel richting de weg gereden (enigszins heuvelop) op onze brommers, zodat we dat stuk niet in het donker hoefden te doen.

Oh ja, en gratis natuurlijk :-)

Het is haast onmogelijk om de baaien tegelijkertijd op de foto te krijgen en het wow-effect over te brengen. Op deze foto zie je achter de baai op de voorgrond een stukje zand en daarachter het water van de tweede baai.
Als je de baaien vanuit de lucht wilt zien: https://carelesswhistler.files.wordpress.com/2014/06/p1290371-copy.jpg