East Java

Foto door Reisreporter Dianadm

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over East Java

Beste foto's & tips van East Java

'1111033' door Dianadm '1111033' door Dianadm

IndonesiëEast Java

IndonesiëEast Java

Dwars door de jungle

Dianadm

In het Meru Betiri NP vind je één van de laatste stukken ongerept regenwoud van Java. Het NP richt zich op de bescherming van 5 verschillende soorten zeeschildpadden, die op de stranden van Pantai Penyo hun eieren leggen. De eieren worden na de leg opgegraven en uitgebroed op het rancherstation, waarna de jonge schildpadjes uitgezet worden in zee. Hoewel de schildpadden de ‘hoofdattractie’ zijn, heeft gebied nog veel meer te bieden. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waarbij je kans hebt om wilde varkens, bantengs, kalongs (vliegende vossen), apen, reuze varanen en neushoornvogels te spotten, maar ook de jungle zelf en de mangrovebossen aan het strand zijn prachtig om te zien. Het schildpaddenstrand ligt vrij afgelegen en is alleen bereikbaar per jeep met chauffeur. Je rijdt bijna 4 uur lang dwars door de jungle over smalle, onverharde wegen, waarbij je een aantal riviertjes doorkruist zoals hier op de foto. Meerdaagse tours naar Meru Betiri zijn te boeken in Kalibaru en Jember. Het is raadzaam om in het hoogseizoen vooraf te reserveren omdat er maar een beperkt aantal overnachtingsplaatsen zijn. Dat is een bewuste keuze. Hierdoor kan dit unieke natuurgebied uniek blijven.

'1111674' door Alfons '1111674' door Alfons

IndonesiëEast Java

IndonesiëEast Java

Duizend watervallen i

Alfons

Moeder natuur blijft me verbazen. Dit zijn de Tumpak Sewu watervallen, vrij vertaald 'duizend watervallen', gelegen in de jungle van Oost-Java. Het zijn de meest indrukwekkende watervallen die ik tot nu toe heb meegemaakt. Je kunt ze vanaf een uitzichtplatform van boven bewonderen, maar als je avontuurlijk bent en buiten de gebaande paden wilt gaan, dan kun je ook naar beneden hiken. De waterval wordt ook wel Coban Sewu genoemd, wat vertaalt naar 'een gordijn van water' en onderaan de voet van de watervallen begrijp je waarom. Een machtige en imposante ervaring die zeker aan te raden is als je meer van Oost-Java wilt zien behalve de geijkte bezienswaardigheden.

'1115118' door Dianadm '1115118' door Dianadm

IndonesiëEast Java

IndonesiëEast Java

Magelang ontwaakt

Dianadm

Het is mooi wakker worden in Magelang, een stadje op ongeveer een uur rijden van de Borobudur. Het stadje ligt te midden van een lieflijk landschap van rijstvelden, akkertjes, snel stromende rivieren en wuivende bomen in alle soorten en maten. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan, het Java dat we kennen uit de boekjes en van de Conimex-reclame. Magelang is niet alleen een prima uitvalsbasis voor de Borobudur, maar ligt ook slechts een kwartier brommeren van Windusari waar de mooiste rijstterrassen van Java liggen, minstens zo mooi als Tegallalang op Bali, maar dan zonder toeristen.

Laat kaart zien