Denpasar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Denpasar image

Denpasar

Denpasar
Indonesië
Rolfdez

Back to me op Bali

Na een periode van veel en hard werken, had ik behoefte aan wat tijd voor mezelf. De oplossing vond ik in een fijne rondreis door Bali.

Je zit er even voor in het vliegtuig maar dan heb je ook wat. Met Malaysia Airlines bereik ik, via Kuala Lumpur dan eindelijk Denpasar op Bali. Gelukkig staat er een vriendelijk lachende chauffeur reeds op me te wachten en brengt me naar Benoa. Ik duik mijn bed in en slaap een deel van mijn jetleg weg, neem een heerlijke smoothie en ga dan op pad. Bij zonsondergang ga ik met een paar reisgenoten naar de Uluwatu Tempel en geniet van de traditionele dansvoorstelling. Na een paar dagen op de heerlijke rustige stranden hier merk ik dat alle stress van het werk langzaam mijn lichaam verlaat. De massage op het strand zal daar ook wel aan meegeholpen hebben.

In Ubud zit ik in een schitterend hotel, gelegen tegen de groene heuvels met spectaculair uitzicht over de rijstterrassen. De sfeer is hier echt top en ik zou hier maanden kunnen blijven. Ik vul mijn dagen met wandelen en winkelen. De fietstocht, die ik met een klein groepje maak, is zo leuk, dat kan ik echt iedereen aanraden. Bovendien lunchen we onderweg bij onze gids thuis, zo bijzonder. Mijn reis is een aaneenschakeling van hoogtepunten want in Lovina stap ik bij een lokale visser in zijn bootje om samen dolfijnen te spotten. Die beesten springen zo dicht langs het bootje, ik kan ze bijna aanraken.

Mijn rondreis door Bali sluit ik af in de welbekende badplaats Kuta. Van alle plaatsen die ik bezocht is dit zeker de drukste. Om mijn hervonden zelf niet meteen in deze levendige plaats te verliezen, trakteer ik mezelf op een dag naar de spa en een Zen happy tea sessie.

Twee weken vliegen voorbij. Voor mijn gevoel zat ik nog maar net in de taxi op weg naar Benoa en nu zit ik alweer in de auto richting de luchthaven. Op het vliegveld van Denpasar kijk ik nog even, met een tikje weemoed, achterom, alvorens ik opnieuw het toestel van Malaysian Airlines betreed. Bijna achttien uur later sta ik weer op Hollandse bodem. Ik kan er weer tegenaan. Wat een geweldige tijd heb ik op Bali gehad, ik ben weer helemaal opgeladen.