Celebes (Sulawesi) foto's & tips

Ceremonie 4 Offerdieren (slot)

Ceremonie 4 Offerdieren (slot) (gemaakt in Celebes (Sulawesi))
Door: sidonius
Als slot van deze mini-serie over het begrafenisritueel op Sulawesi de offervarkens. Ze worden aan bamboestokken gesnoerd en zo in optocht het ceremonieterrein binnengedragen. Daar liggen ze een tijdje te 'pronken' en worden vervolgens weer afgevoerd en direct geslacht. Het vlees is voor de familie van de overledene, en wordt ook wel verdeeld onder de begrafenisgasten. Karbouwen, die ook als offerdieren worden aangeboden, worden uitbundig versierd met bloemen en linten en aan een touw het ceremonieterrein opgeleid. Ze maken dan een uitgebreide ereronde. Enkele van de mooiste offerdieren, zowel varkens als karbouwen, overleven de ceremonie en worden aan het bezit van de familie toegevoegd.

Info over deze foto met tip

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Celebes (Sulawesi) inspiratie

We hebben op sulawesie een begrafenisceremonie mogen meemaken.De kleinkinderen zijn dan gekleedt in tradionele kledij.

>>

Zeeslangen hebben gespecialiseerde neusopeningen, die bovenop de kop liggen en met een klepje afsluitbaar zijn. En dat is maar goed ook, want zeeslangen duik...

>>

Op de boot voor de kust van Sulawesi zit deze Belle bellen te blazen. De foto is bewerkt naar een oude aanzichtkaart en geeft zo een speciaal effect.

>>

16 reacties bij foto met tip "Ceremonie 4 Offerdieren (slot)"

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Arme beesten - maar het hoort bij het ritueel. Wij hadden ook een varkentje meegenomen. Ons cadeau verdween al snel in de struiken met een van de mensen daar. Aan het geluid te horen werd hij daarna snel gekeeld. Een paar uur later mochten we allemaal meeëten, waarschijnlijk ook van ons eigen varkentje....

vlinder

Door: vlinder • Geplaatst op

wat een aparte ceremonie! mooi vastgelegd ook

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Jemig wat een verhaal! bijzonder om mee te maken en leuk beeldende foto

movos

Door: movos • Geplaatst op

Wat een prachtige foto van dit bijzondere gebeuren!! heb de vorige schijnbaar gemist dus die ga ik meteen even opzoeken!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Een erg mooie afsluiting van deze serie!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.