Celebes (Sulawesi) foto's & tips

Koffie

Koffie (gemaakt in Celebes (Sulawesi))
Door: gorke
Het landschap van Sulawesi wordt gedomineerd door bergen en vulkanen. Een keten van vulkanen strekt zich uit van het noorden naar het zuiden van het eiland. Alleen de vulkanen in het noorden zijn nog actief. De hoogste berg is de Rantekombola met een hoogte van 3.455 meter. Niet alle bergen op Sulawesi zijn vulkanisch van oorsprong, er zijn indrukwekkende limestone gebieden te vinden ten noorden van Makassar en in het oosten van Sulawesi bestaan de bergen uit een zeer basis type rots. Op de heuvels van de vulkanen kom je echte tropische regenwouden tegen. De bomen in de andere bergachtige gebieden zijn minder hoog dan de bomen in de regenwouden. Sulawesi staat echter ook bekend om het grote aantal koraalriffen en eilanden die veelal makkelijk toegangbaar zijn. Deze koraalriffen en eilanden zijn met name in het noorden van het eiland te vinden. In het noorden vind je ook de vele plantages.

Info over deze foto met tip

  • Camera &
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Celebes (Sulawesi) inspiratie

We hebben op sulawesie een begrafenisceremonie mogen meemaken.De kleinkinderen zijn dan gekleedt in tradionele kledij.

>>

Zeeslangen hebben gespecialiseerde neusopeningen, die bovenop de kop liggen en met een klepje afsluitbaar zijn. En dat is maar goed ook, want zeeslangen duik...

>>

Op de boot voor de kust van Sulawesi zit deze Belle bellen te blazen. De foto is bewerkt naar een oude aanzichtkaart en geeft zo een speciaal effect.

>>

22 reacties bij foto met tip "Koffie"

fantesmik

Door: fantesmik • Geplaatst op

Als Indonesië liefhebber kan ik hier niet aan voorbijgaan...schitterend. Maar in de info onder de foto (door RR) staat toch een foutje? Moet het niet zijn: Sulawesi (Celebes) :-)) Grapje!

ahp78

Door: ahp78 • Geplaatst op

Bekend gezicht en een mooie plaat :-)

wilko

Door: wilko • Geplaatst op

super die kleuren!! en hele mooie compositie!!

woodstock

Door: woodstock • Geplaatst op

m o o i 5*

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Hallo Margo, onze laatste waardering voordat we morgen op vakantie gaan! Vet mooie opname! 5*

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.