Celebes (Sulawesi)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangka Island: ongerept duiken en prachtige natuur

Celebes (Sulawesi),
Indonesië


Voor wie van mooie ongerepte plekken houdt, duikliefhebber is en weer eens iets anders wil: ga naar Bangka Island in Noord Sulawesi. Hier kun je ongerept duiken, genieten van prachtige natuur boven water en ontsnappen aan het massa toerisme. Rondom Bangka kun je o.a. de Dugong spotten, genieten van mooie koralen en zeer veel vis, haaien en schildpadden, zonder dat je onder water andere duikers tegenkomt. Vanuit de paar resorts worden ook duiktrips gemaakt (op verzoek) naar Lembeh of Bunaken. Mijn man en ik zijn op Bangka in Mimpi Indah Resort (http://www.mimpiindah.com) geweest, omdat dat door vrienden van ons wordt gerund. Dit resort staat onder Nederlands/Indonesisch management (Owen, en zijn Indonesische vrouw Ulva). Het is prachtig gelegen op een zeer privé stukje van het eiland. De 5 bungalows zijn mooi ingericht, helemaal in authentieke stijl, er staan heerlijke relax-sofa’s op de veranda’s waar je ’s middags een lekker kopje koffie of thee met zelfgemaakte zoete snacks geserveerd krijgt, je eet de versbereide en heerlijke maaltijden gezamenlijk met de andere gasten, wat erg gezellig is na een dag duiken/ontspannen en de eigenaren en het personeel zijn heel erg vriendelijk, informatief en behulpzaam. Ik ben hier nu twee keer ongeveer een maand geweest, beide keren tijdens een langere reis en heb samen met mijn man meegeholpen in het resort. Het is een heerlijke plek, zowel om te duiken (wat vooral mijn man gedaan heeft) als om te relaxen. Naast duiken kun je op het eiland mooie wandelingen maken, kleine dorpjes bezoeken (door er zelf met een van de kleine bootjes van het resort heen te peddelen of door te wandelen) en worden er, op verzoek, vanuit het resort trips naar nationale parken op het vasteland of naar de markt in Manado georganiseerd.

Party-animals moeten zeker niet naar Bangka gaan, mensen die van mooie natuur (onder en boven water) houden, rust zoeken en even willen ontsnappen aan de hectiek van de stad kunnen hier nog een waar paradijsje op aarde vinden!

PS. Ik zet deze tip hier absoluut niet om reclame te maken voor het resort van mijn vrienden, Ik wil vooral Bangka aanprijzen, want dit is een absolute must-see/go als je van duiken, rust en mooie natuur houdt. Mimpi Indah Resort is gewoon een ontzettend fijne plek om naar toe te gaan. Op Bangka zijn nog een paar andere resorts, dus als die je meer aanspreken, dan is dat natuurlijk prima!