Celebes (Sulawesi)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Celebes (Sulawesi) image

De eerste dagen

Celebes (Sulawesi)
Indonesië
DvanBaaren

De eerste dagen

Na 1,5 dag acclimatiseren, vertrokken we zaterdagochtend vroeg naar Makassar, Sulawesi. Daar aangekomen, werden we opgepikt door Tari Travel, de reisorganisatie en voorgesteld aan onze gids, Harja en de chauffeur.
Vandaag gaan we de trek doen rondom Maros, net ten noorden van Makassar. Minder dan 1% van de toeristen die op Sulawesi komen, doen deze trek slechts. Dat was aardig aan de lokale bevolking te merken ook. Zodra wij in het zicht kwamen, lieten ze alles uit handen vallen en stonden ze uitgebreid naar ons te staren (soms letterlijk met open mond).

De wandeling was echt prachtig: over kleine plaatjes tussen de rijstvelden door, omringd door kalkstenen rotsen. Her en der stonden wat huisjes verspreid en we kamen wat grazende koeien en drinkende mannen tegen (om 10u 's ochtends aan de zelfgestookte sterke drank, puur en alleen voor de energie hoor! ). Harja nam alle tijd om van alles uit te leggen, van de cultuur van de verschillende volken in dit deel van Zuid Sulawesi, tot de manier waarop de rijst en mais verbouwd wordt. Dit maakte de ervaring uiteraard nog mooier! Ook hier weer een paar geweldige foto's van gemaakt. Na zo'n 3u (inclusief een bakkie koffie/thee bij de vrouw van het dorpshoofd) sloten we de wandeling af in een prehistorische grot, met rotstekeningen en handafdrukken van de mensen die hier ongeveer 7.000 tot 30.000 jaar geleden leefden (voor de oplettende lezer, dat is inderdaad een vrij ruwe schatting...).

Na deze wandeling zijn we met ware doodsverachting naar Sengkan gejaagd. Overigens lag deze "reuze spannende" rit maar deels aan onze eigen chauffeur-coureur. Het overige verkeer lijkt namelijk een nog grotere death-wish te hebben... Onderweg zijn we nog gestopt in het dorpje van de gids, waar we bij hem thuis een uitgebreide lunch kregen. Daarnaast kwam er een peloton kinderen binnen, om de grote witte mens nu eens in het echt te zien. Ook hier weer werden we met grote ogen aangestaard...

Inmiddels zijn we dus aangekomen in Sengkan. Onze eerste indruk van Sulawesi is dat het een supermooi eiland is, waar we ongetwijfeld veel moois gaan zien en meemaken.

Groetjes,

Nadine en Mark
"de blanken

Foto's

698b9.jpg
698b9.jpg
DvanBaaren
8e0f0.jpg
8e0f0.jpg
DvanBaaren
8e0f0.jpg
8e0f0.jpg
DvanBaaren
86843.jpg
86843.jpg
DvanBaaren
86843.jpg
86843.jpg
DvanBaaren
bc430.jpg
bc430.jpg
DvanBaaren
bc430.jpg
bc430.jpg
DvanBaaren