Baliem

De Baliemvallei is een prachtig door hoge heuvels omgeven groen gebied. De vallei telt een kleine 120.000 inwoners. Jaarlijks komen hordes toeristen naar de Baliemvalei om te genieten van de vele hotspots die het gebied te bieden heeft. Enkele daarvan zijn de dorpen Sinatma met een hangbrug van lianen, Jiwika met zijn zoutbronnen en Danau Habbema met het Habbemameer.

 

Informatie over Baliem

Beste foto's & tips van Baliem

'449547' door PleunGroeneveld '449547' door PleunGroeneveld

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Overpeinzing

PleunGroeneveld

Deze krijger heeft net met zijn groep een optreden gedaan op het Baliem festival, hij is duidelijk vermoeid en lijkt zich af te vragen of het allemaal wel goed is gegaan.

'459784' door PleunGroeneveld '459784' door PleunGroeneveld

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Indringend

PleunGroeneveld

Deze oude dame kwam ik op de markt tegen in Wamena en zat daar een klein beetje groenten te verkopen. Toen ik vroeg of ik een foto mocht maken keek ze mij op indringende wijze aan. Zot te zien heeft de vrouw al een pittig leven achter de rug.

'483234' door PleunGroeneveld '483234' door PleunGroeneveld

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Trotse Dame

PleunGroeneveld

Deze vrouw heb ik ontmoet op het Baleimfestival, samen met haar man en hun stam verzorgden zij een optreden met zang en dans. Na het optreden heb ik gevraagd of ik een foto van haar mocht maken en (hoe slecht) het ook is maar voor een sigaret wilde zij graag even poseren.

Laat kaart zien