Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Suzydamman

Bali

Afscheid
Na gisteren nog een dagje shoppen in Ubud, namen we deze morgen afscheid van onze tweede thuis op Bali. Om 6u45 hadden we afgesproken met Week die ons naar de luchthaven zou brengen. Om 6u15 werd er gebeld. De bazin stond voor onze deur met voor elk een paar teenslippers als afscheidscadeautje. Ze is een echte schat! Ze vergezelde ons nog tijdens het ontbijt en toen we moesten vertrekken, riep ze gans haar 'staff' samen om ons hartelijk uit te wuiven. Eigenlijk hadden we nog twee dagen langer moeten kunnen blijven, maar de terugvlucht was al geboekt... dju!
In de auto gierden we van het lachen toen Week verhalen uit zijn jeugd en kindertijd (hij is pas 31) vertelde waar we maar de helft van begrepen. Bij de luchthaven aangekomen namen we ook van hem afscheid met een stevige, welgemeende handdruk.
We hebben eigenlijk al zin om volgend jaar terug te komen... maybe...!
De vlucht naar Jakarta verliep vlot... alhoewel... Terwijl we in gate 18 zaten te wachten, dachten Elke en ik dat mijn naam ineens afgeroepen werd. Maar de volgende vijf minuten bleef het stil en we dachten dat we ons vergist hadden. Ineens terug die stem: 'miss Susi Susan... blablabla... blablabla... gate 15'. We sprongen recht en haastten ons naar gate 15. Pfff, wat kon er nu toch zijn. Echt op ons gemak voelden we ons toch niet. Een man van Merpati airlines wachtte me op en vroeg mijn vliegticket en zei 'Me... different airline...flight for Lima (of Birma of zoiets)' en hij deed teken dat we terug op de wachtbanken konden gaan zitten. We bleven nog een tijdje in zijn buurt rondhangen maar telkens deed hij teken dat we konden gaan zitten. Het werd me toen wel een beetje beu en we gingen terug in gate 18 zitten waar we na een kwartiertje konden aanschuiven om te boarden voor de vlucht naar Jakarta.
Tegen de middag checkten we terug in in ons vertrouwde hotel. We beklagen het ons echt dat we de terugvlucht niet wat later geboekt hebben want Jakarta heeft echt weinig te bieden... maar nu kan het aftellen wel beginnen! Dinsdagmiddag vertrekken we om 15u15 (plaatselijke tijd) richting ons belgenlandje om er woensdag rond 8u te landen.
Tot binnenkort!
Na een rustige maar hobbelige vlucht zijn we geland in Abu Dhabi. Het is hier momenteel 20u12 lokale tijd, 18u12 Belgische tijd en 42 graden(!). Om 2u50 lokale tijd hebben we onze vlucht richting Brussel. Dat betekent nog een aantal uurtjes wachten... en wachten... en wachten... We landen om 7u50 in Zaventem waar The Vernies (Mies, Nand and the parents) ons zullen opwachten. Kijken er al naar uit!!!

Tot binnenkort!