Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Vierde stop tijdens onze Balitour - Amed

Bali
Indonesië
AVoermans

Vierde stop tijdens onze Balitour - Amed

18 september – Amed
Vandaag een heerlijke rustige dag. We werden om 9.00 uur opgehaald om naar de volgende plaats Amed te gaan. Onderweg zijn we door verschillende plaatsen gekomen, maar deze waren die de moeite om te stoppen. Onze gids vertelde dat ze hier vanaf 17 jaar brommer/motor mogen rijden en vanaf 20 jaar auto. Het rijbewijs kun je hier gewoon kopen. Je rijdt ene paar rondjes over een veldje en je kunt autorijden. Niet heel verantwoord dus. Er gebeuren dagelijks ongelukken, omdat de brommer niet echt fatsoenlijk rijden. Verder vertelde hij dat mensen hier post ophalen bij het postkantoor. Toevallig kwamen we er langs twee en hier was het dan ook erg druk. Hoe dichter we bij de oostkust kwamen hoe dorder dat het werd. Vele rivieren stonden droog en de begroeiing was stukken minder.

Het hotel ligt een stuk op de rotsen, maar ook aan het strand, nou ja strand. Het is een keienstrand. We wilden ergens gaan lunchen, maar waren al gauw een half uur aan het ploeteren om bij een restaurant te komen. De terugweg hebben we dan ook langs de weg afgelegd.

Vanmiddag hebben we heerlijk aan het zwembad gelegen met uitzicht op de zee. Heerlijk gewoon even niks doen. Het avondeten was in het restaurant van het hotel, we hadden geen zin om weer te lopen. Het was echter prachtig. Het was volle maan en dat licht scheen over het strand en de zee, wat een mooi effect gaf. Hier hebben we een aantal mensen jaloers mee gemaakt. Na het eten zijn we nog even op een paar grote keien gaan zitten om van het uitzicht te genieten en uit te kijken over de zee.

We liggen nu op bed te luisteren naar het “mooieâ€￾ gezang buiten. In het restaurant vertelde ze dat er een ceremonie is vanwege de volle maan. Hopelijk gaat het niet te lang door.