Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Derde stop tijdens onze Balitour - Lovina

Bali
Indonesië
AVoermans

Derde stop tijdens onze Balitour - Lovina

17 september - Lovina
Vanochtend hebben we een heerlijke 'Sun Repair' massage genomen. We waren zo verbrand op onze rug dat we het wel nodig vonden. We kregen eerst een heerlijke massage over ons hele lichaam. De rug was gevoelig, maar het ging wel. Na de massage werden we helemaal overgoten met een komkommer-papayaprut. Eerst de achterkant, dat moest ruim een kwartier intrekken en daarna de voorkant. Op een gegeven moment werd het erg koud en lag ik goed te rillen. Na weer een kwartier mochten we douchen om alle prut er weer af te krijgen. Het duurde even, want het zat echt overal. Maar de massage was heerlijk. Een goede invulling van onze vrije ochtend.

Onderweg naar Lovina zijn we gestopt bij een warm waterbron Banjar. Het was heerlijk zwemmen we zijn alleen niet onder de fontein gaan staan, omdat het erg pijn deed aan de rug. Er waren 3 verschillende baden. Elk had een andere temperatuur. Ze werden steeds warmer, de allerwarmste zijn we maar even in geweest.

In de auto hadden we tegen onze gids verteld dat we graag wilden gaan wandelen hier in de buurt. Bij het hotel had hij dat gevraagd en het was mogelijk en het werd vrij snel gereserveerd. Goed en wel op de kamer werden we gebeld dat we konden vertrekken. We werden door een jongen van het hotel naar de plek gebracht waar de gids op ons wachtte. In de auto bedachten we dat we wel heel betaald hadden. Maar daar zouden we later op terug komen.

De tocht was heel mooi, we hebben verschillende watervallen gezien en de gids kon er ook leuk en goed over vertellen. Verschillende malen vroeg hij of we wilden zwemmen, maar het water was slechts 10-11 graden, dus dat sloegen we maar af. Een aantal keer zijn we gestopt om te relaxen en vooral van het uitzicht te genieten. Deze watervallen waren indrukwekkender dan die van eerder deze week. Terug liepen we door het bos en kwamen we veel verschillende vruchten tegen. Het enige negatieve was dat we erg lang hebben moeten wachten op het busje dat ons terug bracht naar het hotel.

Bij het hotel aangekomen heb ik gelijk gezegd dat het mooi was, maar dat we veel te veel betaald hadden. Na wat gebeld gaf de receptioniste toch wat geld terug. Een les voor de volgende keer, reserveer nooit een excursie via het hotel, je wordt bedondert waar je bij staat!

Vanavond hebben we dan ook gegeten bij een restaurant buiten het hotel. Deze hebben immers genoeg aan ons verdiend. Het was een goed restaurant, maar wat als eerste tegenviel was dat ze op een gegeven moment Nederlandstalige muziek hadden. Helaas geen fatsoenlijke muziek, maar Frans Bauer, Jan Smit etc. En als laatste viel mijn toetje heel erg tegen, het was gebakken banaan waar het vet nog uitdrupte. Een beetje heel erg jammer. We zijn toen terug gelopen en hebben naast het hotel bij het buurhotel een drankje op het strand gedronken. Dat beviel ook goed.

Foto's

da6df.jpg
da6df.jpg
AVoermans
071ec.jpg
071ec.jpg
AVoermans
071ec.jpg
071ec.jpg
AVoermans