Bali reisblogs

Maandthema: Voorgoed naar Bali?????

jhhuijs bereidt zich voor Gepost op 07 sep 1227 reacties

Toen ik nog een jong meisje was vertelde ik tegen iedereen die het horen wilde dat ik graag zou emigreren. Het leek me het einde om in een land ver weg een nieuwe toekomst op te bouwen, maar steeds werd het weer uitgesteld en had ik voor mezelf het smoesje “als mijn ouders niet meer leven” dan ga ik het grote avontuur aan. Op mijn 26 ste komt mijn vriend, nu mijn man in mijn leven en dan ga je hier eerst weer samen iets opbouwen, maar dromen ook samen over hoe het leven in een ander land zal zijn. Na 3 jaar samen wordt onze zoon geboren en ook dan stel je je plannen weer uit. In eerste instantie totdat hij volwassen is en zijn school heeft afgemaakt. Ondertussen zijn mijn man zijn ouders en mijn moeder overleden, verblijft mijn vader die al 89 is in een verzorgingshuis en is onze zoon al bijna 30 en toch zijn we nog steeds in Nederland.
Zou het er nog ooit van komen? Nadat onze zoon op kamers is gaan wonen, zijn we de wereld gaan verkennen. Veel landen hebben we bezocht maar toch zou mijn 2e vaderland zonder meer Bali worden. Een heerlijk klimaat en vriendelijke mensen. Ik droom ervan om midden in de rijstvelden, maar toch in de buurt van de zee een vakantie complex om te zetten, kleinschalig en knus. Hier zou ik graag Nederlandse gasten verwennen samen met de inlandse bevolking en ze het gevoel geven in Bali toch thuis te komen.
Omdat wij hier al jaren komen wil ik ze al het moois laten zien wat dit land te bieden heeft. Mijn man zou dan als gids rond kunnen rijden en ik zou lekker willen kletsen met mijn gasten zodat ik de verbondenheid met mijn vaderland blijf houden. Maar dan is er toch weer die kleine stem in je lichaam die zegt: “misschien ben je over een paar jaar wel oma” en dan kun je het toch niet maken om zo ver van je kind af te wonen en je kleinkind alleen maar te zien via skype. En dan nog die innige verbondenheid met mijn enige zusje. Elke donderdag is bij ons zusjesdag en ook die zou ik dan moeten missen. Laat ik het maar bij dromen houden en lekker een keer per jaar met mijn man in Bali gaan overwinteren, net zolang als onze gezondheid dat toelaat. Na 6 weken weet ik dat ik dan weer terug kan naar al die dierbare mensen die ik in Nederland achter heb gelaten en blij ben ze dan weer in mijn armen te kunnen sluiten.

jhhuijs Positie 949 (200 p.) Lid sinds 22-10-2008 Foto's en tips: 714 Blogs: 4 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
In deze omgeving zou ik het complex willen bouwen
blogfoto nr. 2
Ik zie het al voor me hoe deze mensen mijn droom verwezelijken.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Geld wisselen
0 10
Gepost op 03 oktober
Indonesië Bali
Fietstocht met dikke pech
2 7
Gepost op 29 augustus
Nederland Utrecht
Slapen tussen de nijlpaarden
0 11
Gepost op 28 augustus
Botswana Okavango Delta

Reacties bij deze blog

DanielKeulemans

Door: DanielKeulemans • Geplaatst op

Gewoon doen Corry! I love Bali 2.....Ik kan nooit wachten om ieder jaar tijdens mijn schoolvakanties naar Bali af te reizen.....en weet 100% zeker dat ik daar ooit (liefst morgen hahaha) ga wonen....In welk deel van Bali verblijf jij het liefst? Ik vind Kuta het leukst.....hahahaha...nee geintje....het is zo grappig, als mensen Kuta bezoeken dan zijn ze ietwat teleurgesteld in Bali.....ja heee heee...Dan zeg ik altijd...als je Nederland bezoekt en je blijft twee weken in Scheveningen dan heb je ook niet echt een lekker beeld van Nederland...hahaha...Maar ik vind het aan de andere kant ook wel heerlijk dat 90% van Bali gewoon heerlijk authentiek en prachtig mooi is....je hoeft maar soms 25 meter van de rondweg om Bali naar binnen af te wijken en het echte Bali ligt aan je voeten....Ik verblijf zelf altijd in Candidasa aan de Oostkust. Mocht je daar ooit in de buurt zijn dan hoop ik dat je tijd hebt om te eten bij mijn lokale vrienden in Vincent's restaurant....en neem dan een drankje van mij!! Heel veel groetjes Daniel

geervannesmeed

Door: geervannesmeed • Geplaatst op

ik herken dat gevoel van niet los kunnen laten en de oplossing hiervoor had niet beter kunnen zijn. Van alles een beetje en thuis het meest.....

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Ben een achterstand aan het weg lezen. Mooi persoonlijk en herkenbaar verhaal.

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Wat een mooi verhaal en met hele herkenbare elementen.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Gefeliciteerd met dit topblog Corry!
Een heel herkenbaar verhaal. Wij worstelden meerdere malen met datzelfde probleem. Maar het is toch een prima oplossing om op reisbasis een favoriete plek te bezoeken? Misschien blijft het zo ook nog wel spannender.
vr gr Rein

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.