Bali reisblogs

Tempels, natuur en relaxen op Bali - deel 1

corinerick was er (tot 28 mei 2010) Gepost op 21 jun 111 reacties

Na een goede vlucht van Perth naar Bali werden we op de luchthaven van Denpasar opgehaald door de huischauffeur van onze villa. De luchthaven ligt in het zuiden van het eiland. Onze villa staat in het noorden, een tochtje van 3 uur. De tocht gaat over drukke smalle weggetjes en door het gebergte van midden Bali. Na zo’n tweeënhalf uur stoppen we bij een supermarkt om een paar inkopen te doen. Ziet er toch heel anders uit dan de supermarkten in Nieuw Zeeland en Australië, maar het meeste is gewoon te krijgen.

Dan op naar de villa. De villa heeft de mooie naam ‘Geluk’. We zijn benieuwd wat ons te wachten staat. En wat we te zien krijgen overtreft onze verwachtingen: super de luxe groot huis, met mooie tuin inclusief een privé zwembad en direct aan het strand. ‘Ons’ personeel staat al te wachten: Bambang (voor de tuin en het zwembad) samen met zijn vrouw Komang (voor de huishouding en het koken). Dit voelt wel een beetje decadent….

Naast het personeel staan er nog twee personen. In de auto op weg naar de villa hebben we L. en K. vertelt dat er een verrassing wacht in de villa. Deze verrassing zijn de twee wachtende personen: opa en oma!! De ouders van R. maken een rondreis door Java en Bali en verblijven de komende dagen ook bij ons. Erg leuk om hen hier weer (na 10 weken) te ontmoeten.

De dagen na aankomst vermaken we ons heerlijk in en rond het zwembad. Soms hebben veel bekijks vanaf het strand. Complete Balinese families komen naar het huis kijken en naar de blonde jongetjes die steeds maar weer in het zwembad springen. Wij willen graag iets van de Balinese cultuur zien, maar blijken nu zelf ook een attractie…

Omdat we naast het relaxen ook graag iets van de Balinese cultuur willen meekrijgen, hebben we dagtripje naar Ubud en omgeving geboekt. We starten in het olifanten-safaripark. We maken op een olifant een ritje door het regenwoud. Erg leuk om bergje op en bergje af te gaan, nog even door de vijver (net geen natte voeten) en tot slot een mond (lees: slurf)harmonicaconcert. Als we zijn afgedaald van de rug, mogen we de olifanten ook nog even voeren. Weer een dier op de lijst van L.…

Na de lunch rijden we door typische Balinese dorpjes en langs de rijstvelden richting het Apenbos. Dit bos tussen de tempels wordt bewoond door tientallen bavianen. De beestjes zijn vooral uit op de meegebrachte bananen. Aangezien ze ietwat agressief gedrag vertonen, durft L. deze bavianen niet de voeren en neemt R. dit voor zijn rekening. Binnen een paar seconden zijn de bananen verdwenen. Na het bezoek aan de tempels en de apen besluiten we via het centrum van het dorp terug te rijden naar onze villa.

De volgende ochtend staan F., N. en R. al om 6 uur op het strand te wachten op hun boot, die ze naar de dolfijnen gaat brengen. Een klein bootje vaart met hen de zee op, op zoek naar de dolfijnen. Helaas begint het te regenen en voor ze het weten zijn ze doorweekt. Maar het mag de pret niet drukken want er zijn dolfijnen in overvloed. Hele groepen die mooie sprongen maken en vlak naast de boot opduiken. Ondanks de regen een erg leuke excursie.

In de loop van de ochtend vertrekken N. en C. naar het plaatselijke beautycenter voor een heerlijke massage en aanverwante behandelingen. N. bezoekt ook nog de plaatselijke kapper, die voor maar anderhalve euro het haar weer in model (nou ja, bijna) knipt.

Zoals elke avond worden we ook deze avond weer door Komang verwend met een heerlijke Balinese maaltijd. Elke avond is het een verrassing wat er op tafel komt, maar tot nu toe was alles heerlijk!!

corinerick Positie 14883 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Aapje bij een apenrots
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Leuk om te lezen en voor ons heel herkenbaar. Wij hebben vorig jaar ook zo'n superdeluxe villa met 5 man personeel gehuurd. Bali is echt relaxing!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.