Bali reisblogs

Finding Nemo

bearfoot was er (tot 07 sep 2010) Gepost op 10 sep 109 reacties

Finding Nemo
De mogelijkheid om te snorkelen heeft altijd voor een groot deel onze vakantiebestemmingen bepaald. Hanauma Bay op Hawaï, Cozumel in Mexico, Ko Samui in Thailand en Sharm el Sheikh in Egypte. Plekken waar wij gesnorkeld hebben. En nu zitten we op Bali... hoog tijd om hier 'snorkel place no. 1' te gaan checken.

Madé, onze 'familiechauffeur', heeft een suggestie voor iets beters wanneer wij hem vertellen dat we naar Amed willen; 'Let's go to Pulau Menjangan, much more to see on the way and Menjangan is place no. 1, Amed is no. 2'. En daar houden we van. Iemand die meedenkt! Dus off we go naar Menjangan Island!

Het is een flinke rit, hoger en hoger de bergen in. Terwijl we langs plantages komen van koffie, cacao, nootmuskaat en aardbeien, zien we onder ons de wolken tegen de heuvels op kruien. 
Rond elf uur komen we, na een hobbelig achterafweggetje te hebben genomen, aan bij de plek waar je een bootje met gids kunt huren. Wij zijn er de enige toeristen. Even denken we aan de hordes mensen die een tochtje boeken op een overvolle boot naar Lembongan met 'onbeperkt ritjes op de banaan'. Wat zijn wij bevoorrecht! Boot met driver, gids voor snorkelen en we bestellen Nasi Goreng voor lunch. Onze frestea en water gaat in een grote koelemmer. Even later zitten we in het bootje, het is nog geen  half uurtje varen naar Menjangan.

Menjangan betekent hert. Op het kleine onbewoonde eiland leven herten die, naar het schijnt, eens per jaar naar het vaste land zwemmen. Waarom begreep ik niet zo goed. Als ik thuis ben zal Wikipedia er op naslaan ;-)
Maar wij krijgen geen herten te zien. Wij gaan op zoek naar Nemo!
Vanuit de boot laten we ons in het water zakken en zwemmen naar de drop off die tot wel 60 meter diep gaat. We zien tafelkoraal van flinke omvang maar ook gigantische gorgonen (ragfijne waaiers), spelonken en grotten. Maanvis, steenvis, papegaaivis zijn maar paar van de soorten vis de we zien. En dan... verscholen in een anemoon zien we clownvisjes. Dit kleine oranje met witte visje is voor vandaag de absolute beloning! 
Ik maak foto na foto met mijn nieuwe digitale onderwatercamera. Later zal ik zien dat mijn Nemo-foto's onscherp zijn... té dichtbij genomen! Maar het allerbelangrijkste is toch de herinnering dit met eigen ogen gezien te hebben!

Wat een topdag!

Helaas kan ik vanaf mijn iPhone geen foto's bij dit blog plaatsen, maar ik heb een Picasa webalbum met foto's van deze skorkeltocht; 
http://goo.gl/photos/Gmlw

bearfoot Positie 28141 (0 p.) Lid sinds 14-03-2008 Foto's en tips: 25 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Selamat datang
4 5
Gepost op 08 september
Indonesië Bali
Cultuurshock
4 4
Gepost op 04 september
Indonesië Bali
Wereldstad
4 2
Gepost op 03 september
China Hongkong

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hebben de hele reis met jullie meebeleefd. Wat fantastisch! Zal wel weer wennen zijn Nederland. Geniet nog maar even goed van de warmte!!

Selamat jalan!!

Door: • Geplaatst op

Hallo Luciënne en Carl,

wat mooi zeg. Dat wil ik ook wel eens in het "eggie" zien. jullie maken wel een superreis hoor.
had je je nieuwe badpak aan Luciëne? :-)
nog heel veel plezier.

lieve groetjes vanuit een veelal nat Nederland,
Yvonne

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Klinkt leuk, zeker omdat jullie alleen waren. De nemo-foto's zijn toch wel errug leuk hoor, dan maar niet scherp.

yuri

Door: yuri • Geplaatst op

leuke foto's, al eens gedoken? Dat geeft mijns inziens nog meer beleving!

bearfoot

Door: bearfoot • Geplaatst op

Henk, 3b's, Esther en Corrie; bedankt voor jullie reacties!
@Peter: nee, we zijn niet naar de koraaltuin gegaan. We hadden de keuze: mooi koraal maar minder vissen of wat minder prachtig koraal maar veel vis... en ik was op zoek naar Nemo, dus...
@Esther: nog een keer naar Bali? Ik zou daar heel goed over nadenken ;-) Ik heb een fantastische vakantie maar nóg een keer Bali hoeft voor mij niet. En dat gevoel heb ik niet bij Thailand!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.