Bali reisblogs

Cultuurshock

bearfoot was er (tot 03 sep 2010) Gepost op 04 sep 104 reacties

Als we van de airport naar Legian rijden vallen mij direct de ontelbare scooters op die, zo het lijkt, allemaal kris kras door elkaar heen rijden. We rijden langs Hard Rock Café en Bubba Gump. Wat een domper... zo had ik me 'idyllisch' Bali niet voorgesteld!
Als we eind van de middag de buurt gaan verkennen moeten wij ons een weg banen langs de onafgebroken stroom scooters en 'winkeltjes' waar ze de grootst mogelijke rotzooi verkopen.
De volgende dag maakt het strand en de bulderende golven weer wat goed. Het blijft een mooi gezicht; surfers wachten de hoogste en mooiste golven af om dan als een gek mee te gaan peddelen, met een sprong staan ze op het board. Sommigen worden direct door de golf 'verslonden', anderen rijden sierlijk vlak voor de break uit.
Zwemmen is hier ook fantastisch. Vooral het 'duiken' onder de woeste golf door is geweldig. Hier kan geen pretpark tegen op!

Cultuur met een grote K
We bellen met Madé, inmiddels onze familiechauffeur door mond op mond reclame. We gaan naar Tanah Lot en ook daar moet je eerst door een soort van markt met troep om bij de zeker fantastisch gelegen tempel te komen. De golven beuken
tegen de kliffen en ook de rots waar de tempel op staat is aan erosie onderhevig. Na een djagung bakar gaan we op pad naar Uluwatu. Pura Luhur Uluwatu ligt spectaculair op 100m uit zee oprijzende rotswanden. De tempel zelf is niet zo groot maar dit is de plek waar 's avonds de Apendans wordt opgevoerd met de karakteristieke tjakketjakke-'zang'. Het is fascinerend om te zien maar ook hier is weinig sprake van een idyllisch plaatje: toeristen op een tribune om de voorstelling te zien. Ik blokkeer mijn gezichtsveld en 'zie' de belanda's gewoon niet.
Onderweg naar Kuta komen we langs Jimbaran. Hier kan je voortreffelijk vis eten op het strand, aan de branding, onder de sterren. Wij gaan voor 'the whole enchilada' en nemen een palet van lobster, king prawns, crab, red snapper, clams, nog
calamari en misschien ben ik nog wel wat vergeten!
Samenvattend; Kuta en Legian zijn versmolten tot één, leuk voor jongelui die uit willen gaan en 'dudes' die komen voor de surf. In eerste instantie was Kuta het zonder a, maar na ons ideale plekje te hebben gevonden op het strand en de
'culturele' uitstapjes hebben wij onze eerste vier nachten hier toch met een positief gevoel afgesloten.
Ubud is onze volgende pleisterplaats. Tot dan!

bearfoot Positie 27840 (0 p.) Lid sinds 14-03-2008 Foto's en tips: 25 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Strand van Legian/Kuta. Dit is de plek waar vooral veel surfers rondhangen vanwege de geweldige golven. Relaxte sfeer!
blogfoto nr. 2
Offers. Enkele malen per dag wordt er geofferd. Kleine gevlochten bakjes met een bloemetje, wat rijst, een koekje...
blogfoto nr. 3
Dit beeld stond bij een tempel, maar op veel plekken vind je dit soort mytische figuren uit de Hindoe-cultuur
blogfoto nr. 4
Tanah Lot. Deze tempel ligt spectaculair op een stuk rots in de zee. Bij laag water kan je overwaden, maar meestal is het een ' eiland' .
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Finding Nemo
0 9
Gepost op 10 september
Indonesië Bali
Selamat datang
4 5
Gepost op 08 september
Indonesië Bali
Wereldstad
4 2
Gepost op 03 september
China Hongkong

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Geweldig, om te horen dat er wordt genoten van de vakantie, !
we kijken over jullie schouder wel mee!

geniet er van

Door: • Geplaatst op

Hoi Luciënne en Carl,
Leuk om jullie belevenissen mee te beleven! Die scootertjes zijn een overgewaaide Javaanse ergernis, maar je went er wel aan. Leuk dat jullie Madé hebben gekozen; doe hem de groeten van ons als jullie nog eens met hem reizen.
Veel plezier in Ubud, de verhalen er over zijn veelbelovend en hopelijk worden die voor jullie waargemaakt, We lezen graag het vervolg!!
de groetjes van ond drietjes en Tommy die stiekem meekijkt over mijn schouder.

jhhuijs

Door: jhhuijs • Geplaatst op

Heerlijk om te lezen. Nog 4 maanden dan gaan we weer voor 6 weken naar ons heerlijke Bali. Wij logeren altijd in Sanur. Iets minder druk dan Kuta en wat drukker als Legian. Kuta hoeft voor ons ook niet meer, maar we gaan ook elk jaar een heerlijke wandeling maken in Ubud. Daar kun je genieten van wonderschone natuur en wandelgebieden door dorpjes met diverse soorten kunstenaars.
Heb je een computer ter beschikking kijk dan eens op www.actiefindetropen.nl voor mooie wandelroutes.
Nog veel plezier.

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Kuta, you love it or you hate it! We love it, maar....dit is niet Bali! Jullie hebben nog iets heel moois in het verschiet. Ga in Ubud vooral door de rijstvelden wandelen (zie onze tips)!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.