Bali reisblogs

Lake Toba

rozewees was er (tot 18 jul 2009) Gepost op 18 jul 092 reacties

Hallo trouwe lezers en lezeressen,

Ten eerste wil ik graag even kwijt dat het niet allemaal even gemakkelijk gaat, een reisblogje bijhouden via deze site. De combinatie met de extreem trage computers hier is funest voor het plezier dat we doorgaans scheppen in het op de hoogte houden van het thuisfront met leuke verhaaltjes en enthousiast genomen foto's. Dat er nog steeds staat dat we op Bali zijn, zal ongetwijfeld aangepast kunnen worden, maar hoe dat moet is niet geheel duidelijk.

Nu zijn we iig op Sumatra, ver weg van opgeblazen hotels met duur klinkende namen. Naar ons gevoel ook ver weg van wie dan ook die een westerling kwaad toe zou willen berokkenen. De mensen die hier wonen zeggen dat Sumatra helemaal oké is omdat er op Sumatra geen politiek is. Welke definitie van politiek er dan wordt toegepast is niet van belang omdat we begrijpen wat er bedoeld wordt.

Na de vulkanen zijn we naar het Tobameer afgereisd. Het schijnt het allergrootste kratermeer ter wereld te zijn. In het midden bevindt zich een eiland, waarop wij al drie dagen onze dagen vullen met rondhangen, wandelen en babbelen met medereizigers. Het is hier onindonesisch rustig. Het hoogtepunt van vandaag was het eten van een durian. Een durian is een enorme vrucht die het meest wegheeft van een martelwerktuig uit de Spaanse inquisitie en de geur die er vanaf komt is minstens net zo'n martelgang om in te ademen. Als je door de ondoordringbare schil heen bent gekomen met een enorm mes dan wachten je daar de dingen die opgegeten dienen te worden. Ze lijken op uit de baarmoeder getrokken hondenfoetussen. De smaak is uiteindelijk best redelijk, maar de nasmaak die nog zeker een uur blijft hangen (ondanks kauwgom) is misselijkmakend. Vooral Denise had het er moeilijk mee. Overigens genoten we van die durian samen met Maria, mijn juf Frans op het Hervormd. Wat een toeval.

De planning is enigszins aangepast omdat we volgende week vanaf Banda Aceh zullen gaan vliegen naar Kuala Lumpur, zodat we nog een paar dagen in Maieisië kunnen rondreizen voordat we weer naar Bangkok moeten vertrekken.

Goede tijden voor ons, goede tijden achter ons. We like!

rozewees Positie 39358 (0 p.) Lid sinds 28-09-2008 Foto's en tips: 29 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Nieuwe vrienden bij Toba.
blogfoto nr. 2
Op Samosir (het eiland in het meer) een brommer gehuurd.
blogfoto nr. 3
Boten richting vaste land.
blogfoto nr. 4
De durian!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Oerang oetangs en andere dieren...
4 6
Gepost op 27 juli
Indonesië Sumatra
Vulkaan op Sumatra
4 4
Gepost op 15 juli
Indonesië Bali
Vulkaan op Sumatra
1 1
Gepost op 15 juli
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op


ha denise en elmer,
echt gaaf om te lezen wat jullie meemaken op jullie reis. Ben blij dat jullie die moeite nemen ondanks dat het niet meevalt met het langzame computergebeuren daar. Ik kijk uit naar jullie volgend verhaal doe voorzichtig xxliefs frances

Door: • Geplaatst op

Astrid krijgt di. a.s. en ik hoop iets anders te krijgen op 23 aug. nog veel plezier.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.