Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Dankzij een medelander

Bali
Indonesië
ALopezBlanco

Dankzij een medelander

Op vakantie krijg je vaak onverwachts leuke tips van medelanders.

In Pemuteran ontmoeten we een Nederlands stel dat met beide moeders op reis was. Zij verbleven na een korte rondreis door Bali in Lovina en waren een dagje op stap.

2 dagen later zouden wij ook naar Lovina gaan, de vrouw van het stel raden ons aan om op woensdag in het hotel te gaan eten waar zij verbleven, er zou een Balinese avond zijn echt de moeite waard. Hotel Adirama, dat zouden we onthouden.

We waren aangekomen in Lovina en gingen de omgeving verkennen. Richting strand om een hapje te eten bij een restaurantje. We zaten er net 15 minuten, er kwam een auto aan en daar stapte de Nederlandse dame uit met moeder en schoonmoeder.
Wat een toeval! Ze was helemaal blij dat ze ons zag. De Balinese avond ging namelijk niet door de volgende dag, ze maakte zich al druk dat wij voor niets zouden komen. Dat kan toch bijna geen toeval zijn.

Weer even gezellig zitten kletsen en ze had een nieuwe tip dat we toch naar het hotel moesten komen want het was DE plek in Lovina om te snorkelen. Het hotel lag aan een baai met een beschermd koraalrif. Zij had er meer en mooiere vissen gezien dan in Pemuteran. Dat klonk goed.
Het zou geen probleem zijn, als we wat zouden eten en drinken konden we gewoon van de faciliteiten van het hotel gebruik maken.

Dat kon toch niet waar zijn? Nou het was waar. We werden bijna als eregasten ontvangen toen we er 2 dagen later naar toe gingen.

We parkeerden Jimmy (de huurauto) voor het hotel en werden gelijk ontvangen door een van de medewerkers. Offcourse, no problem, I show you...en we werden naar binnen begeleid. Wat een vriendelijkheid en gastvrijheid.

Hij gaf ons aan waar we het water in moesten om naar het koraalrif te gaan. Hmm het was hoog water, het rif lag wel 300 meter ver!
We mochten een bedje bij het zwembad nemen, gratis handdoeken en als we wilden mochten we een kano pakken om naar het rif te varen en dit alles zonder te betalen! He, een Balinees die geen geld aan ons wil verdienen, het bestaat!
Uiteraard was het niet geheel gratis want we hebben wat drankjes genomen en de lunch genuttigd (niet dat het duur was!).

De vriendelijke Balinees had aangegeven dat het laag water begon te worden en het rif 's middags makkelijker te bereiken zou zijn. Zo lang konden wij niet wachten. Dus hup onze stingersuites aan (super die pakken!) en plons het warme water in. Dat was een aardig stuk zwemmen.

Bij het rif aangekomen hadden we een mooi helder zicht en wat veel vissen!! Prachtig. Op goed geluk met de onderwatercamera foto's genomen, dat valt nog niet mee. Koud 10 minuten, figuurlijk koud want het zeewater is bijna lichaamstemperatuur, bij het rif begon ik alweer misselijk te worden. Dat wist je misschien nog niet, ik wel helaas na deze vakantie, als je snorkelt kan je ook zeeziek worden. Ik wilde de vissen niet voeren dus de terugtocht weer ingezet flip, flip, blub, blub. Gelukkig bleef het alleen bij het misselijke gevoel.

Even bijkomen bij het zwembad, lekkere sotosoep als lunch, nog even rusten en daar gingen we weer. Nu wat meer lopen dan zwemmen, want er was aardig wat droog gevallen. Het water was wel heel erg laag, we ging echt vlak langs het dode koraal. Goed oppassen, 's ochtend had ik nog een zeeslang gezien en die wilde ik van zo dichtbij niet wakker maken! Bij het koraalrif dat we nu veel sneller bereikten was het weer een bonte verzameling van vissen!

Op het strand en in het water was het nu druk met vissers en er liepen wat vrouwtjes rond.

Sarong?
We waren nog geen twee flippers het water uit of er stoven twee dames op ons af. Uhhh zien we er uit alsof we geld bij ons hebben? Vriendelijk hebben we ze afgepoeierd.

Wat een heerlijke relaxte dag hebben we gehad. Je hoeft helemaal geen hotel aan het strand te boeken want net zo makkelijk maak je een dag gebruik van de faciliteiten van een ander hotel. Wat een gastvrijheid!
Dit uiteraard dankzij de tip van onze medelandster, want we zijn niet zo brutaal dat we zomaar hotels binnen lopen om gratis van faciliteiten gebruik te maken.

Foto's

553a1.jpg
553a1.jpg
ALopezBlanco
26eac.jpg
26eac.jpg
ALopezBlanco
93b58.jpg
93b58.jpg
ALopezBlanco
aa272.jpg
aa272.jpg
ALopezBlanco