Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image
Bali image Bali image

Bali

Bali
Indonesië
DBluemink

Sanur Indonesië

Sanur

Afgelopen zondag zijn we vertrokken van het mooie , rustige en vooral idealistische Gili meno en Trawang naar Sanur.
Na een ontzettend heftige boottocht van ruim twee uur, waarbij de zee erg wilt was en er halverwege ook nog een moter stuk ging.....ja, echt midden op zee.
Hierdoor dreven we even dwars op zee, een hele wilde zee wel te verstaan.
Iedereen die iets van varen weet, weet ook dat dit geen pretje is.
Geen pretje is een understatment.....ik scheet in m'n broek.
Heb gelijk gekeken waar de life jackets lagen, henry zat heel relaxt op de boot en de kinderen....geloof t of niet.....sliepen.
De bemanning van de boot liep lachend naar de motoren en na een tijdje....gemaakt! volle kracht vooruit! Sjongejonge wat was ik blij dat ik weer op de kant stond.
Na een half uurtje te hebben gereden met de auto kwamen we in ons laatste resort in Sanur aan.
We wisten dat dit een vrij toeristische plaats is, maar hebben dit gekozen omdat het aan t einde van de vakantie lekker voor de kinderen is. Dicht bij t vliegveld en zwembad met glijbaan voor de kids.
Ik ga nu misschien iets heel geks zeggen..... Maarrrrr......ik wist niet dat je een cultuurshock kunt krijgen binnen een land.
Waar we in Ubud midden tussen de lokale bevolking zaten in een heel gaaf resort tussen de rijstvelden en in Gili we op een paradijs verbleven met alleen over het algemeen back Packers en als vervoer paard en wagen en de fiets, rust dus.
Komen we nu aan op een enorm drukke plek in een hotel , we hadden t natuurlijk kunnen weten, een familiehotel met veel kinderen en drukte. Ik weet t....dit klinkt heel decadent en verwent maar.....met alle respect.....niet zo ons ding.
De kamers en service zijn super dat echt wel, maar veel heel veel Nederlanders.
Na ja....misschien een goede overgang om weer te wennen als we straks naar huis gaan.
Iedereen ziet er in de avond dan ook weer keurig uit hier......o,ja dat hoort er thuis ook weer bij. Na iedere dag op m'n havanna slippertjes te hebben gelopen dan ook ik maar m'n jurkjes uit de koffer en eten met benen onder de tafel in plaats van lekker onderuit op m'n stoel, bij een hutje op t strand.
Ik besef me tegelijkertijd wat voor geweldige plekjes we hebben gezien op het echte Bali en lombok.
De malaria pillen moet ik eigenlijk nog 7 dagen slikken.
Die waren zeker geadviseerd op lombok maar daar kreeg ik heftige hoofdpijnen van deze heb ik voor mezelf dan ook maar in de prullenbak gegooid.
Ik zie t wel als ik t virus heb dan ben ik al thuis en kunnen ze daar goed mee omgaan in Nederland. De meiden en henry hebben nergens geen last van dus die slikken ze nog even door.
Nog even over de plaats van bestemming, ik hoor sommige van jullie denken, aah is toch leuk voor de meiden dit hotel glijbaan etc.
De eerste reactie van Fiene was.....mama gaan we nu niet meer terug naar de paardjes, en isa.....zullen we morgen maar lekker naar t rustige strand gaan ga ik voor t eten wel even van de glijbaan.
Wij keken elkaar aan.......dussssss.

Woensdag vroeg isa papa gaan we nog een keertjes op pad een dagje?
Dat laten we ons geen twee keer zeggen, nog even deze cultuur opsnuiven voordat we naar huis gaan.
Dus henry heeft een plaatselijke gids gezocht, hier worden we steeds handiger in en dus zijn we
Donderdag met de gids naar t binnenland van Bali gereden.
Eerst naar de koffieplantages gereden waar we zien hoe de duurste koffie ter wereld word gemaakt. De kinderen geloven hun ogen niet.....de koffie komt tot stand doordat een katachtige de koffie bonen eet, uitpoept, schoongemaakt word en zie....de lekkerste koffie.....deze hebben we ook meegenomen voor thuis....dat word genieten....
Daar hebben we de fiets gepakt, isa weer op een eigen mountainbike.
Dit was een super gave tocht, dwars door de echte dorpjes en rijstvelden gefietst.
Alle kindjes zwaaide naar isa met haar blonde haar, inmiddels is isa dit wel gewend
En zien we isa zichtbaar genieten en ze zwaait dan ook vrolijk terug.
We fietsen tussen de lokale mensen die met de dingen van alle dag bezig zijn. De vrouwen zijn de was aan t doen in de rivier, mannen zijn hier ook lekker aan t badderen, Fiene hoor ik achter op de fiets mama kijk!!! Een naakte man! T ja das dan weer onze cultuur waar dat natuurlijk niet normaal is.
Veel beleeft deze dag, vandaag nog even in de chill modus voordat we vanavond terug vliegen naar onze eigen cultuur en gebruiken.

Wat een geweldige ervaring zijn we weer rijker na deze reis.
We kijken terug op een mooie reis met de kinderen waarin we genoeg afwisseling hebben gehad.
Eerst Singapore de stad van de luxe en business, vervolgens ubud een stukje Bali midden tussen de rijstvelden met veel heel veel tempels van de hindoeïsten.
Daarna Gili eiland, in een woord WoW! Nog niets hier....ja rust en we waande ons in een waar paradijs, gevolgd door Trawang het eiland van de rust en drukte hand in hand samen met alleen paard en wagen nog steeds en de fiets. Als afsluiter Sanur, een prima plek om de hele reis op ons in te laten werken en t hierover te hebben in de vele heerlijke restaurantjes.
Kortom wat voelen wij ons rijk om dit te kunnen en mogen doen met de kinderen en wat een geweldige herinneringen zijn we allemaal rijker.

Vanavond vliegen we terug, hier in sanur loopt onze reis tegen t einde, maar zoals elk jaar waar de ene reis eindigd beginnen we alweer met onze volgende reis ......waar die heen zal gaan......een ding is zeker.....te beloofd weer een geweldige reis te worden.


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.