Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
DBluemink

Ubud

Aangekomen in Bali ubud

Donderdag ochtend zijn we weer richting Singapore AirPort gegaan,
Om door te reizen naar Bali.
Onze eerste bestemming zal Ubud zijn, dit is wat meer het binnenland van Bali in.

Aangekomen op Singapore AirPort, is ook dit weer een beleving.
Wat een luchthaven zeg!!!
Voor de kinderen was het heel erg leuk, aan alles is hier gedacht als je lang moet wachten.
Genoeg speeltuintjes voor de kinderen, winkels( zoals op de meeste luchthavens) een skytrain om een hele rondtour te doen over de luchthaven, en als klapper als je echt heel lang moet wachten een groot zwembad , maar hier hadden wij geen tijd genoeg voor om gebruik van te maken, wat een teleurstelling was voor de kinderen.

Na twee uur en vijftien minuten te hebben gevlogen kwamen we aan op Bali.
Wat een tegenstelling met Singapore zeg.
Een chaos! Het wemelde overal van de mensen, alles werd driedubbel gecheckt voor ons gevoel en overal stonden rijendik voor de controles. Toen we uiteindelijk buiten kwamen was het niet anders hier wemelde het van de taxichauffeurs, maar aangezien dit in meerdere landen zo is weten we inmiddels dat je als je veilig naar je bestemming wilt komen het beste gewoon een taxiticket bij het loket kunt halen en daar met een professionele chauffeur op pad kunt gaan.
Zo gezegd zo gedaan.

Na een rit van ongeveer 2 uur, wat dwars door de bergen van links naar rechts ging en een wagenzieke dochter opleverde kwamen we in ons resort aan.
WOW!!!!!!!!
Wat een plek zeg!!! Zoo mooi!
Midden tussen de rijstvelden in het echte authentieke Bali ligt ons luxe resort.
Een kwartier rijden van Ubud centum.
Een huisje met 2 slaapkamers, 2 badkamers en jawel 2 eigen tuintjes waardoor we door een echte balinesche poort naar het zwembad lopen wat uitkijkt op de rijstvelden.

Elke dag gaan we lekker eten in ubud centrum, en hoe.....t eten is hier heerlijk.
We hadden een paar adressen meegekregen waar we uitzonderlijk lekker konden eten, nou en dat was t inderdaad uitzonderlijk lekker, met uitzicht op de rijstvelden!
(nomad, three monckey's).
Het centum is gezellig druk met Balinese mensen, in elke straat staat wel een hindoeïstische tempel de een nog mooier dan de ander, en winkeltjes.....veel winkeltjes.
En als we dan in de avond weer terug naar ons resort rijden, dan rijden we de rust weer tegemoet, heerlijk.
Een ochtend zijn we naar monckey's forest gegaan, inderdaad het apenbos.
Nou 's kijken of we een paar apen kunnen spotten.
Een prachtig bos om doorheen te lopen, en ook hier bevinden zich weer tempels.
Overal kunnen de mensen hier bidden zelfs tussen de apen.
Al voordat we het park in willen lopen zien we de apen, eenmaal in het park wemelt het werkelijk van de apen, van baby aap tot opa aap.
Het eerste stuk vinden de kinderen geweldig, de een na de ander roept kijk mama en papa een babyaap en daar, en daar.....
Totdat het zoveel apen worden, en ze zien dat ze ook echt op papa klimmen, dan word het toch wel een beetje spannend. Dus na nog een stukje in dit prachtige bos te hebben gelopen gaan we weer naar buiten waar we en winkel tegenkomen met de prachtigste Balinese decoraties voor in huis van lampen tot dekbedovertrekken.
Even hebben we t erover of t een idee is om alles te kopen wat we zo mooi Vinden en dit te laten verschepen maar dit hebben we toch maar niet gedaan, de winkel hebben we verlaten met een tas vol mooie spulletjes voor in huis, nu maar hopen dat dit ook nog in de koffer past.

25 juli is het hier een feestdag, een van de belangrijkste feesten van Bali is dit.
En wat een mooie timing om dan nu hier te zijn.
Kuningan heet dit feest, de Balinese mensen geloven dat de geesten terugkeren naar de aarde en de verwachten te worden toegejuicht en vermaakt dit is in t heel kort wat de mensen geloven, tijdens dit feest brengen de mensen veel offers. Voor ons is het vooral een mooi spektakel. De straten zijn versiert, langs de weg liggen overal offers en in de avond gaan de mensen in de mooiste kleding in optocht met veel kabaal en muziek door de straten. Wat een beleving om dit te zien.
Ons hotel staat niet in het toeristische gedeelte van ubud, als mijn man dan ook iets meer de steegjes van de straatjes hier inloopt word hij dan ook belaagd door kleine kinderen die hem heel groot vinden, ze stromen op hem af, wat een schatjes.
Ubud! Echt een hele mooie nog authentieke plek om heen te gaan, oprecht een beleving was dit.

Tijdens dat ik deze blog schrijf, aan t zwembad wel te verstaan.
Kijken we , we bedoel ik de andere gasten, verschrikt aan....we zeggen allen tegelijk voelde jij dat ook?... ja...jij?.... Er was dus een lichte aardbeving.
Ik hoop niet dat m'n moeder dit leest...maar niets aan de hand hoor. T is alweer over.

Morgen weer een reisdagje, met de boot naar het kleinste eilandje Gili Meno.
We houden jullie op de hoogte!Foto's volgen later beter aangezien deze moeilijk te oploaden zijn