Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali eco stay

Bali
Indonesië
Kruytflo

Bali eco stay

Bali Eco Stay aan de voet van Batukaru mountain. De rit ernaar toe was adembenemend in zijn natuurschoon. Dat beloofde veel goeds. Onze chauffeur kende het niet en ook de weg was voor hem deze eerste keer zoeken. Wij vonden dat eigenlijk niet erg want zo konden we op ons gemak genieten van de prachtige natuur waar we doorheen reden. Uiteindelijk werden we warm verwelkomd door John de eigenaar. Een hartelijke man die toen bleek dat er iets fout gegaan was met de boeking ons een kopje thee aanbood om zelf voor ons het probleem met onze reisorganisator op te lossen.

Het restaurant kijkt uit over de rijstvelden prachtig. De ramen staan altijd open waardoor je binnen je toch buiten waant. Na een half uurtje kwam John melden dat onze lodge gereed was. Adembenemend "Little paddy" heet het. De mooiste plek van het hele plan. Het ligt een beetje in de bush met vol uitzicht over de rijstvelden. Bij de ingang zijn ook rijstvelden zoals je in de foto kan zien. Slippers uit bij de balustrade en ons paradijsje kan betreden worden. Eén grote kamer met een groot open raam zonder glas en de zijkanten allemaal ramen die je open kan zetten. Je waant je volledig in de natuur. 's Nachts doe je enkel de klamboe dicht en het kabbelend water en het geruis van de wind door de bush wiegt je in slaap. De badkamer is een klein trapje naar beneden. Wat een bijzondere plek. Je staat te douchen midden in de natuur en volledig prive.

John regelt wandelingen en excursies. Wij hebben met de gids een lange wandeling door de bush op de berg gemaakt. Lunchpakketje mee. De gids spreekt uitstekend Engels en wist erg veel te vertellen over de planten, dieren en het ecosysteem. Na de heerlijke wandeling konden we nagenieten onder het genot van een pot thee in onze Lodge. Het restaurant is uitstekend. 's morgens geef je op wat je 's avonds wil eten. Er is een ruime keus aan gerechten en ze worden met zorg en liefde bereid.

Op de laatste ochtend van ons verblijf zijn we vroeg op gestaan. We hebben een heerlijk wandeling gemaakt door de rijstvelden om ons heen. Het zonnetje kwam op. De rijst parelde van de douw druppels die oplichten door de zon. wederom adembenemend en een mooi afscheid zo voor het laatste ontbijt. De chauffeur kwam ons halen en ook hij gaf aan dat hij dit wel heel erg mooi vond. Hij heeft door ons een aantal nieuwe plekjes leren kennen die hij met zijn dochtertje gaat opzoeken. Mooi compliment.

Foto's

5c77c.jpg
5c77c.jpg
Kruytflo
cf4ec.jpg
cf4ec.jpg
Kruytflo
f42d2.jpg
f42d2.jpg
Kruytflo