Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Laatste stop tijdens onze Balitour - Sanur deel 2

Bali
Indonesië
AVoermans

Laatste stop tijdens onze Balitour - Sanur deel 2

23 september - Sanur
Op naar het mooie, rustige eiland. Na een half uur varen met hoge golven komen we aan op het eiland. En het is een prachtig eiland. Er rijden bijna geen auto's wel veel scooters, maar uiteindelijk viel dat ook wel reuze mee. Helaas konden we hier geen fietsen huren, dus zijn we maar gaan lopen. Dit was soms zwaar, maar goed te doen. Op tijd wat drinken en dan kwam het wel goed. Op een gegeven moment namen we een verkeerd paadje en kwamen we tussen de zeewier droogvelden uit. Op het paadje kwamen we wat kinderen tegen die heel graag op de foto wilden. Toen we door liepen kwamen we erachter dat het paadje doodlopend was. Het kwam namelijk uit op zee, niet echt handig om te lopen. We zijn toen maar omgekeerd en hebben wat andere paadjes genomen, zodat we weer uitkwamen op de grotere weg die op onze kaart stond. Toen kwamen we er ook achter dat we verder waren dan we dachten. Het eiland was dan ook kleiner dan we dachten. Vlakbij dit eiland ligt nog een ander kleiner eiland. Deze zijn door een loopbrug met elkaar verbonden. We hebben er overheen gelopen terwijl er een aantal scooters overheen reden. Wiebelig! Vanaf de brug kon je de mangrove bossen zien liggen. We zijn toen maar terug gelopen en via de mangrove bossen ons rondje op het eiland gaan vervolgen. Het ging alleen steeds meer berg op. Dachten we dat we de top bereikt hadden, gingen we de bocht om, kregen we weer een klim. Uiteindelijk was daar de laatste klim en kon je zo naar Bali kijken. We zagen zelfs de Agung Vulkaan. Helaas was het wat bewolkt, maar zeker niet minder mooi. We hadden maar een paar uur dus zijn we vrij snel weer doorgelopen, terug naar het strand waar we zijn afgezet. Daar was namelijk ook een restaurant waar we konden lunchen. Het stuk waar wij gelopen hebben was absoluut niet toeristisch en het had een mooie natuur. Helaas zien de bewoners dat zelf niet. Ze gooien overal hun vuilnis weg, we kwamen langs een plek waar ze de crematies houden. Nou het was net alsof er iets was ontploft, zoveel rommel en niks opgeruimd. Wat een zonde van zo'n mooi eiland. Onderweg kwamen we bijvoorbeeld een kindje tegen dat vanuit zijn huis een leeg zakje chips buiten gooide, want blijkbaar is dat normaal hier. Uiteindelijk waren we ruim op tijd terug bij het restaurant om nog wat te eten.

De terugreis vanaf het eiland verliep weer zeer spoedig en om 15.30 uur waren we weer in Sanur. Bij onze kamer is een zwembad en dat was heerlijk afkoelen.

's Avonds hebben we heerlijk gegeten op het strand. Ze verkochten er ook taart en gelukkig hadden ze ook melkvrije taart die ik kon eten. Het was ook nog een hele lekkere taart!

24 september - Sanur
De laatste dag op Bali. Eerst lekker niks doen en dan ook nog lekker niks doen. Na het ontbijt zijn we naar Hard's gelopen Dat is best een stuk lopen, maar het was lekker zonnig dus goed te doen. Hardy's is een warenhuis waar ze heel veel prullaria hebben dat ze ook langs het strand verkopen, maar dan voor een redelijke prijs. Hier hebben we dan ook de laatste souvenirs gekocht en vooral ook kruiden die we hier veel goedkoper konden krijgen. Tevens hebben we gelijk gekeken voor iets lekkers voor in het vliegtuig. Op de heenvlucht heb ik namelijk niet heel veel gegeten en wat te snacken is altijd lekker.

's Middags hebben we heerlijk aan ons privezwembad gelegen. Om 15.30 uur hadden we de afspraak bij de spa verderop in het dorp om een massage te krijgen. Dit was een heerlijke massage over onze hele lichaam. Zelfs mijn rug is gekraakt, nadat ze er hard op duwde. Som was het wat pijnlijk, maar uiteindelijk wel lekker.

Na de massage zijn we naar een tentje gelopen waar je uit een kokosnoot kon drinken. Het was niet heel erg lekker, dus hebben we de kokosmelk maar half opgedronken.

's Avonds hebben we verschillende restaurants gehad waar we hebben gegeten. Bij een het voorgerecht, de springrolls. Bij de ander het hoofdgerecht en week bij de ander het toetje dus Balinese Rolls. Als laatste hebben we een cocktail genomen, voor de prijs van een heel menu.

Dit was onze laatste dag van een hele mooie, verassende vakantie. Morgen wacht ons een reis van meer dan 20 uur naar huis!

Foto's

d9973.jpg
d9973.jpg
AVoermans
0bd0f.jpg
0bd0f.jpg
AVoermans
0bd0f.jpg
0bd0f.jpg
AVoermans
9953f.jpg
9953f.jpg
AVoermans
9953f.jpg
9953f.jpg
AVoermans