Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Judith-fotografie

Grote 'giftige' insecten op de kamer!

Dit jaar hebben mijn vriend en ik onze eerste 'grote' reis gemaakt.
De reis die we hebben gemaakt ging naar Bali en de Gili Eilanden..
Alles was nieuw voor ons, we keken onze ogen naar alle mooie dingen die te zien waren.
Wat ook nieuw voor ons was, waren alle insecten en beesten. Die je ook regelmatig op de kamer zag..
Nu ben ik toch al niet zo'n 'vieze' beesten fan, dus de Gekko op onze eerste hotel kamer kon ik daarom ook niet erg waarderen.. Maar ik moet zeggen, later in onze reis was ik er wel aan gewend..

Na een week Bali en een paar dagen de Gili eilanden zou je toch wel zeggen dat we de meeste insecten wel gezien hebben, maar dat was dus niet zo. We waren weer terug op Bali aangekomen en zaten hoog in de bergen tussen de rijstvelden.. Leuke kamer en klamboe rond het bed.
Na een lange en vermoeiende dag gingen we lekker op bed liggen. Mijn vriend moest nog even naar de wc en liep rond het bed heen. Opeens zei hij: JUUD!! kom dat bed eens uit! Er zit een heel groot beest op de klamboe! Ik, al helemaal slaperig, schrok me rot. Zoals ik al zei, ik ben toch al zo'n schijterd... Ik heb heel voorzichtig uit de klamboe gekropen om het 'vreselijk grote enge insect' eens te bekijken. Na even overleggen kwamen we er uit dat we toch maar even naar de receptie moesten gaan en vragen of ze het weg wilde halen.

Daar aangekomen hebben we netjes ons verhaal uitgelegd. De Balinees keek gelijk met grote ogen en zei: It's poisend! Ik kreeg het gelijk benauwd, ik dacht dit begint al goed hier... Hij belde iemand die het giftige insect wel even weg zou halen. Na een minuut of 5 wachten ging de man achter de receptie iets tekenen en vroeg of dat dit het beest was wat we gezien hadden. Nee, zeiden wij, daar lijkt het niet op. Toen vroeg hij of mijn vriend dan wilde tekenen wat we wel gezien hadden.. De man keek naar het papiertje en begon heel hard te lachen.. Ik begreep er helemaal niks meer van.. Hard lachend vertelde hij ons dat we een krekel op de kamer hadden! Op hetzelfde moment kwamen de mannen aanlopen die het insect weg zouden halen. Ze waren ook al hard aan het lachen... We schaamden ons dood! We wisten niet dat een krekel zo groot kon worden..

Lachend liepen we terug naar onze hotel kamer.... Wat ontzettend dom van ons..
Gelukkig kunnen we als smoes gebruiken dat we onervaren reizigers zijn!