Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Selamat datang

Bali
Indonesië
Bearfoot

Selamat datang

De avond is gevallen en wij zitten op ons terras dat verlicht wordt door een 'antiek' Schippertje, de Tiga Roda ligt onder het tafeltje te branden en genieten van het overweldigende kikkerkoor. Wat een verschil met Kuta/Legian! Vlak achter het monkey forest, tussen de sawa's is, ons hotel een oase van rust.
Dat we hier midden in de natuur zitten blijkt ook weer de volgende ochtend als we wakker worden van gekwaak. Als we het gordijn opzij schuiven zien we een hele rij eenden al snaterend over een dijkje tussen twee rijstvelden waggelen, een oud, krom mannetje er achter aan. Ubud kan bij mij nu al niet meer stuk.
En dan staat ons nog een verrassing te wachten. Als we de deur van onze kamer achter ons dicht trekken staan wij oog in oog met een tweetal makaken! Een van de twee heeft zich net tegoed gedaan aan de bananen van ons fruitmandje. Ze zullen het helemaal gewend zijn, de balkons en terrassen af gaan om banaantjes pikken, want alsof er niets aan de hand is draaien ze zich om en gaan er op hun dooie gemakje via de bamboestruik vandoor.
 
Vanmiddag volgen we een kookles bij Lake Leke. Samen met een Australisch echtpaar leren we onder andere Sateh Lillit en Urap te maken. Inmiddels is het donker geworden, de tafel is gedekt en het Australische stel (Geoff & Kate van de Flying Doctors, maar dan echt) heeft een fles wijn meegenomen. Al snel is het reuzegezellig en aan het eind van de avond wisselen we e-mailadressen uit.

Volgende keer ons snorkelavontuur bij Menjangan Island.

Foto's

65f6f.jpg
65f6f.jpg
Bearfoot
4562b.jpg
4562b.jpg
Bearfoot
bcc59.jpg
bcc59.jpg
Bearfoot