Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Cultuurshock

Bali
Indonesië
Bearfoot

Cultuurshock

Als we van de airport naar Legian rijden vallen mij direct de ontelbare scooters op die, zo het lijkt, allemaal kris kras door elkaar heen rijden. We rijden langs Hard Rock Café en Bubba Gump. Wat een domper... zo had ik me 'idyllisch' Bali niet voorgesteld!
Als we eind van de middag de buurt gaan verkennen moeten wij ons een weg banen langs de onafgebroken stroom scooters en 'winkeltjes' waar ze de grootst mogelijke rotzooi verkopen.
De volgende dag maakt het strand en de bulderende golven weer wat goed. Het blijft een mooi gezicht; surfers wachten de hoogste en mooiste golven af om dan als een gek mee te gaan peddelen, met een sprong staan ze op het board. Sommigen worden direct door de golf 'verslonden', anderen rijden sierlijk vlak voor de break uit.
Zwemmen is hier ook fantastisch. Vooral het 'duiken' onder de woeste golf door is geweldig. Hier kan geen pretpark tegen op!

Cultuur met een grote K
We bellen met Madé, inmiddels onze familiechauffeur door mond op mond reclame. We gaan naar Tanah Lot en ook daar moet je eerst door een soort van markt met troep om bij de zeker fantastisch gelegen tempel te komen. De golven beuken
tegen de kliffen en ook de rots waar de tempel op staat is aan erosie onderhevig. Na een djagung bakar gaan we op pad naar Uluwatu. Pura Luhur Uluwatu ligt spectaculair op 100m uit zee oprijzende rotswanden. De tempel zelf is niet zo groot maar dit is de plek waar 's avonds de Apendans wordt opgevoerd met de karakteristieke tjakketjakke-'zang'. Het is fascinerend om te zien maar ook hier is weinig sprake van een idyllisch plaatje: toeristen op een tribune om de voorstelling te zien. Ik blokkeer mijn gezichtsveld en 'zie' de belanda's gewoon niet.
Onderweg naar Kuta komen we langs Jimbaran. Hier kan je voortreffelijk vis eten op het strand, aan de branding, onder de sterren. Wij gaan voor 'the whole enchilada' en nemen een palet van lobster, king prawns, crab, red snapper, clams, nog
calamari en misschien ben ik nog wel wat vergeten!
Samenvattend; Kuta en Legian zijn versmolten tot één, leuk voor jongelui die uit willen gaan en 'dudes' die komen voor de surf. In eerste instantie was Kuta het zonder a, maar na ons ideale plekje te hebben gevonden op het strand en de
'culturele' uitstapjes hebben wij onze eerste vier nachten hier toch met een positief gevoel afgesloten.
Ubud is onze volgende pleisterplaats. Tot dan!

Foto's

a8488.jpg
a8488.jpg
Bearfoot
dd3bb.jpg
dd3bb.jpg
Bearfoot
066d8.jpg
066d8.jpg
Bearfoot