Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Vulkaan op Sumatra

Bali
Indonesië
Rozewees

Vulkaan op Sumatra

Na een nacht in Jakarta doorgebracht te hebben zijn we zo snel mogelijk doorgevlogen naar Medan, de vierde stad van Indonesië die op Sumatra ligt. Dit bleek al net zo'n mierenhoop als Jakarta met een paar miljoen inwoners minder en we hielden onze planning aan door het busje naar Berastagi te nemen. Dit stadje ligt op anderhalve kilometer hoogte en het is hier koel en fris. De mensen zijn ontzettend aardig en relaxt.

Er liggen hier twee vulkanen in de buurt die het uitzicht vanaf ons hostelbalkonnetje verfraaien. Gisteren besloten we de meest eenvoudig te bewandelen vulkaan te beklimmen. En inderdaad, de klim leverde geen significant problems op. Het stonk op de top naar de duivel en de hel. Gas spoot omhoog uit gaten en holen. Spectaculair! Ook vanwege het gesis.

De weg terug was niet te onderschatten. Ooit had er wel een enthousiasteling een trap aangelegd, maar daar was hij duidelijk niet zo goed in, omdat alle treden inmiddels waren ingestort, hetgeen ons met de glibberige modder een flinke uitdaging opleverde.

Vandaag gaan we naar het befaamde Tobameer. Het grootste kratermeer ter wereld. We moeten 5 keer overstappen, want van een toeristische infrastructuur is hier geen enkele sprake. Er zijn we rijkelui die met personal drivers Sumatra doorklieven, maar wij zien toch meer heil in het openbaar vervoer al ben je je leven lang niet zeker als de zijkant van de bus er steeds dreigt af te vallen (zoals het met onze vorige bus hiernaartoe het geval was). Jaja, het belooft weer een vermakelijke dag te worden!

Sumatra rocks!

Foto's

9119c.jpg
9119c.jpg
Rozewees
8fa4a.jpg
8fa4a.jpg
Rozewees
a9942.jpg
a9942.jpg
Rozewees