Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bali image

Bali

Bali
Indonesië
Rozewees

Sawa's

Selamat pagie! Apa kabar?
Dank voor al jullie lieve en leuke berichtjes.
We hebben afgelopen week reisgeschiedenis geschreven: geen enkele vertraging met vliegen. De vloek lijkt doorbroken. Egypt air bleek een heel redelijke maatschappij, bovendien hadden we 4 stoelen ter beschikking voor ons 2. In Bangkok direct met Jochem afgesproken. In een hyper modern winkelcentrum een kamertje gehuurd voor een karaokesessie. (Dank aan Fran voor de tip!) De fietstocht met Co van Kessel door de buitenwijken van Bangkok was ook een groot succes. Het bleek Boeddha-dag te zijn. Dat betekent: geen alcohol, veel wierook en uitgelaten dansende mensen. Gastvrij als de Thaise mensen zijn, mochten wij met ze mee dansen. We konden ons geluk niet op...
Nu zijn we op Bali, in het dorpje Ubud. Bekend van de vele kunstenaars en yoga-en meditatiecentra. Kuta beach, waar alle surfers zich ophouden, hebben we snel achter ons gelaten. Kuta is vergelijkbaar met Benidorm of Lloret de Mar. Gisteren in de omgeving van Ubud gewandeld, door prachtige sawa's en over junglepaden. Het pad, of althans wat wij ervoor hielden, bleek dwars door iemands tuin te lopen. We snapten niet waarom deze alleraardigste meneer helemaal met ons meeliep, tot hij bij het hek het slot opende en ons 'uitliet'. Gelukkig kan Elmer een paar woorden Bahasa Indonesia, daar maak je veel vrienden mee. Lief lachten helpt trouwens ook.
Ik moet gaan rennen, over 10 minuten vertrekt de taxi naar Amed (dorpje aan de kust). Daar gaan we snorkelen. Zondag vliegen we naar Jakarta, maandag naar Sumatra.
Liefs
Elmer en Denise